Főiskolai vagy középiskolai bérezés illet meg ilyen esetben a közalkalmazotti bértábla szerint?
nem, nem számít valósnak. Én pl nem mentem el a diplomaosztóra, kkor nincs diplomám? sok helyen eleve ott se lehet, aki nem kapja kézhez a papírt, nyelvvizsga hiányában.
ÉS nyelvvizsga-pótlékban ne nagyon reménykedj, szinte sehol nem adnak már.
Értem, köszönöm.
De itt adnak nyelvvizsga-pótlékot is, biztos forrásból tudom, a sógorom ott dolgozik, és kormányrendelet is szabályozza.
Akkor már nem csak a pótlékért, de a magasabb bérért is jó lesz végre sikeres vizsgát tenni..
"kormányrendelet is szabályozza"
A kormányrendelet nem azt szabályozza, hogy ha nyelvvizsgád van, akkor jár a plusz pénz.
Azt szabályozza, hogy ha az adott munkakörhöz kell a nyelvtudás, akkor jár. Na most hogy mennyire kell feltétlenül a nyelvtudás, azt szeretik inkább alábecsülni..
Oké, de az biztos, hogy itt jár, még akkor is, ha nem szükséges az adott munkakör betöltéséhez. Legalábbis a rokonom kapja, és nem kell használnia a munkájában.
Szóval a lényeg, hogy a nyelvvizsga letételével két kategóriával is megnő a fizetésem (fősuli végzettség, + nyelvpótlék), úgyhogy érdemes nekifeküdni.
Én kormánytisztviselő vagyok, elvileg nekünk egy kicsit más a bértáblánk, de ha nincs a kézben a diploma, akkor csak középfokú végzettségűnek minősülsz, hiába volt záróvizsga.
Mi a nyelvvizsgáért külön kapunk pénzt. Egy középfokú nyelvvizsga bruttó 25.000 Ft körül van. Ez független az iskolai végzettségtől, ha van nyelvvizsga jár a plusz pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!