Ezt hogy írjam bele az önéletrajzomba?
Informatikus végzettségem van, 2 évig keresgéltem munkát de még nem sikerült elhelyezkednem. Részt vettem a téli közfoglalkoztatásban, kiküldtek utcát söpreni.
Nem szívesen írnám bele az önéletrajzomba, de mivel más munkahelyem még nem volt, úgy érzem bele kell írnom. Így legalább nem lenne olyan nagy lyuk benne.
De hogy írjam bele? Nem akarok hazudni, de szerintem elég rosszul nézne ki az informatikai végzettségem mellett a fél év segédmunka. Van rá valamilyen más szó? Segítsetek légyszíves
Miért, szerinted aki elvégez x y szakmát, de nem tud elhelyezkedni benne, ezért teljesen más jellegű munkát elvállal, akkor az nem munka, meg azt szégyellni kell?
A szégyen az, ha valaki el sem akar menni dolgozni abszolút csak élősködik mások nyakán, az a szégyen, nem az, hogy közmunkán voltál.
Amúgy beleírod, hogy x évben, amikor is behívtak, itt és itt ilyen jellegű közmunkát végeztél. Nincs ebben semmi szégyellni való.
Nekem meg irodavezetői végzettségem volt az első szakmám, de előbb dolgoztam boltban eladóként, meg napszámban gyümölcsöt szedni és kapálni, minthogy bejussak egy irodába dolgozni. De basszus kellett a pénz, nem nagyon volt miért válogatni. És egy percig sem szégyellem! Legalább több területen kipróbáltam magam.
Utána már szereztem még két szakmát, hogy minél szélesebb körben tudjak helyezkedni.
Semmivel sem néz ki rosszabbul, mint az, ha semmit nem csináltál még eddig.
Írd be nyugodtan, simán, hogy ettől-eddig közmunka programban vettél részt. Mindenki tudja, hogy ez nem mérnöki tervezést jelent...
Én egy céget vittem 25 évig gazdaságilag. Aztán megfeneklett ebben a híres nagy válságban (jobban élünk, mint 4 éve). Én inkább úgy mondanám, hogy a politikai maffia áldozata lett. Nem akartam belefásulni a munkanélküliségbe, ezért operátor (lánykori nevén segédmunkás) lettem egy multinál.
Ez ugyanaz, mint a Te helyzeted, csak pepitában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!