Ha külföldi nevem van de itt éltem, tanultam, írjam oda az önéletrajzomba milyen származású vagyok?
Azért ird oda szerintem, mert igy aki emiatt nem akar fölvenni, rögtön törölni tudja a cv-det és ezért megspórolsz egy csomó időt.
Ne ird oda tolakodóan (ne igy kezdd: "ÉN EGY SZIR VAGYOK!"), de rögtön az elején világosan derüljön ki. Ird valahogy igy:
Nev: Abu bin Nidal
Szul.: 1984.3.4., Muktada (Sziria)
Egyébként eléggé számit, honnan jöttél. Tőlünk északabbra vagy nyugatabbra lévő országok megitélése jellemzően kedvezőbb, DE a különbség általában nem jelentős. A legtöbb cégnél csak az számit, mennyire vagy jó.
Mivel Magyarországon alig vannak bevándorlók, ezért bevándorlóutálat nálunk (ellentétben például a németekkel) gyakorlatilag nincsen.
Mi magyarok alapvetően a cigányokat utáljuk. Ezért is jobb, különösen, ha nálunk barnább a bőröd, ha mindjárt az elején kizárod, hogy te cigány lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!