Mi lenne, ha kidekorálnám az önéletrajzomat?
Szóval telerajzolnád szívecskékkel és rózsaszín pillangókkal? Hajrá!
Vannak kimondottan szellemi fogyatékosok alkalmazására pályázatok, támogatják a munkáltatókat is, ha őket veszik fel. Szerintem ilyen szituban kimondottan előnyt jelentene az ötleted. Hajrá vágj bele és érd el a céljaid!
Nyilván nem mindegy, hogy milyen módon dekorálod ki, és az sem mindegy, hogy milyen munkahelyre jelentkezel, meg milyen jellem az, aki elbírálja, hogy behívjanak-e interjúra.
De jobb, ha tudod, hogy a kreativitást és az egyéniséget, főleg ha külön HR-es szelektálja a beérkező pályázatokat, a munkahelyek 98%-ában nem értékelik. Lehet persze bizonyos helyeken próbálkozni kreatív önéletrajzzal, de csak kevés olyan hely van, ahol tényleg ezt jó néven veszik.
"Lejön még belőle a kreativitás, talán még egy adag bátorság is, és az, hogy nem érdekel a "lelketlen munkaadó" réteg, mert nyilván elfogadom ezzel, hogy ők kidobják, szóval célzottan azokhoz szól, akiket megragadna mondjuk ez az ötlet. Plusz jó tükör arról, hogy amit kitalálok és szeretek, azzal törődök és elbabrálok vele."
Ezt gondolod te. Tény, hogy igazad van, de ők nem azt fogják benne látni, hogy neked mennyire fontos ez a munkahely, és hogy nem egy sablon izét küldtél, hanem azt, hogy "na, ez a őrült meg mi a fenét adott be? Még arra sem volt képes, hogy rendesen kinyomtassa". Még talán azt is hozzágondolják, hogy biztos egy Word-dokumentumot sem bírsz értelmesen megszerkeszteni, azért írtad kézzel.
Tudom, ez negatív hozzáállás, de egy szimpla, munkáját mechanikusan végző HR-est (mert akárki akármit mond, mechanikusan szelektálják az önéletrajzokat) ez nem fogja érdekelni. Ha közvetlen a főnök kezébe jut, akkor TALÁN, de akkor is csak azon ritka esetben, ha a főnök tudja értékelni az egyéniséget, és nem csak egy emberi géppé butítható rabszolgát keres.
Szerintem nem olyan rossz ötlet!
Legalább különbözik a többitől !
Én az elmúlt évben kb. 100 önéletrajzot küldtem el , nagyjából 20 - ra válaszoltak vissza , a többire nem reagáltak.
Szóval nem az a legjobb megoldás , ha mindig a klasszikus önéletrajz-mintát követed , jobb , ha saját álláskeresési stratégiát alakítasz ki , személyre szabottat , úgy több esélyed van.
A HR - esek meg forduljanak fel ott ahol vannak , elegem van
a cuki kiskosztümös ,laptopos , mosolygós csajszikból a hülye kérdéseikkel , meg a " majd értesítjük " szövegükből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!