Mi van ha nem dolgozom le a 30 napos felmondási időt?
Annyira nem pattoghat a cég, ha még ők tartoznak bérrel!
Gondolom, lejárt már a határideje, tehát ki nem fizetett munkabér tartozásról beszélsz.
Lehetőségeid:
1./ Fizetés nélküli szabadságot kérsz 35 napra, és ha megadják, akkor azt írásban leigazoltatod velük. Majd a fizetés nélküli szabadság másnapján beadod a felmondásod. Mire lejár a fizetés nélküli szabadság, lejár a felmondási időd is. Közbe még csak be sem kell menni dolgozni, és máris kezdhetsz a másik helyen.
2./ Írásban felszólítod a munkáltatód, hogy az elmaradt béred 8 napon belül maradéktalanul fizesse meg, különben a lejártát követő napon azonnali hatállyal megszünteted a munkaviszonyod. Ha nem fizet, azonnalival felmondhatsz!
3./ Felmondasz "rendes" felmondással, nem töltöd le a 30 napos felmondási idődet, hanem helyette megfizeted a cégnek a 30 napos felmondási időre járó béredet "kártérítésként". Ennyit követhetnek, ha tényleg nem vagy pótolhatatlan, többet nem.
4./ Közös megegyezéssel megpróbálsz megválni tőlük.
Ha nem akarsz bemenni, nem mész és ennyi.
Leszámolsz, leadod a céges dolgokat és viszontlátás. 3-5 munkanap és utalják a maradék béred, és Ámen.
Komolyan mondom olyan beszariak vagytok.
Kedves 5-ös!
Ez nem beszariság! A munkáltató joggal követelheti ilyen esetben a felmondási időre járó bért megtéríttetni a dolgozóval, mivel jogellenesen szünteti meg ebben a formában a munkaviszonyát. + még kártérítést is követelhet, ha úgy gondolja, ebből kára származott.
Az egy dolog, hogy sok munkáltató nem teszi meg, de mi van akkor, ha mégis...?
Kedves 6-os!
Én már 3 x megtettem ezt. Adódott egy jobb munkahely és tovább léptem. 1x sem ért semmilyen következmény, szal nem kell félni, nem harap a "munkaügyis néni"
Te tipikusan az az ember lehetsz, akinek ha a kisujjad nyújtod, a karod kell.
Örülhetsz, hogy a korábbi munkáltatóid jófejségből nem követeltek tőled sok száz ezer Ft-ot, amit jogosan követelhettek volna tőled, erre te mit csinálsz, mindenkit arra bíztatsz, hogy legyen szemét..
Hála az Istennek hogy ott a munkaügyin megsajnáltak és visszahívtak telefonon hogy mégse kell a 30 napot ledolgozni, el tudták intézni a vezetőséggel hogy közös megegyezéssel azonnal elmehessek.
Amúgy a papír az papír és olyan munkaszerződés lett aláírva a legelején ami szerint kötelezve vagyok, az más kérdés hogy sikertelen próbálkozás után a táppénzt választottam volna talán, de szerencsére erre nem lett szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!