Hogy lehet a székesfehérvári IBM-hez bekerülni?
Voltam már 2 interjún is, de mindig elutasítottak. Első esetben: gyenge angol. Aha? Napi szinten használom, méghozzá éppen IT környezetben.
Másodszor: Szerintük agilis a személyiségem, sokat beszélek meg túl domináns vagyok.
Ugye csak nekem tűnnek gyenge kifogásnak ezek? Távfelügyeletből, rendszerfelügyeletből és karbantartásból 3+ év tapasztalatom van, mondjuk nem hivatalosan. Pár "haveri" cégnek csinálom, ott van unixtól rendszertől elkezdve minden. De ezek csak ilyen "zsebpénzes" melók, és már nagyon kéne valami rendes munka. Bezzeg a 18 éves newbie-okat felveszik, és egy ott dolgozó ismerős panaszkodott is rájuk, hogy sok gondot csinálnak? Vagy magas volt a fizetési igényem? (150e nettó)
Felsőfokú képzettségem van, de sajnos nem diploma. Az ok egyszerű: nem volt keret elvégezni a mérnökit.
Előre is köszönöm a válaszokat, trollok kíméljenek!
A másodiknak írt elutasítási indokaid itt is nagyon érződnek, akkor élőszóban még jobban észre lehet venni.
Ez persze nem feltétlen baj, de Ők nem ilyen embert keresnek.
"Szerintük agilis a személyiségem, sokat beszélek meg túl domináns vagyok. "
A válaszaidon is látszik ez. Nagyon is. A cégek többsége nem szereti az ilyet!
Őszintén szólva a válaszaidból nekem is antipatikus vagy, én se vennélek fel, mert nem kell egy ilyen mentalitású ember a csapatomba.
A végzettséged nem lehet kifogás, ismerősöm 0 szakmai tapasztalattal, érettségivel dolgozik ott.
Persze kiválóan ért az IT-hoz, az is nyilván kell, de a személyiség valószínűleg fontosabb egy ilyen világcégnek.
Valószínű, elfogyott a türelme.Nem csodálom.Bár az sem mindegy valaki mikor tudja, hogy most hallgatni kell. Nekem 1x ez volt a jó! Ki is emelték!
Próbálkozz több helyen..Sok szerencsét!
Jó, ebből még mindig nem lesz pénzem. Gondoltam vállalkozásra is (az a végső célom amúgy) de ahhoz is tőke kéne, az meg nincs. Hitelt meg nem akarok a nyakamba venni, minimálbéren vagyok és szüleim nem tudnak támogatni.
Nos akkor: hogy kell viselkedni egy ilyen interjún? Megjátszom én a nyuszit ha kell, mert most már égetően kéne egy jobban fizető melóhely, és az "előéletemhez" a IBM passzolna a legjobban. Mert mondták, hogy mehetek újból, mert olyan hibám nem volt, ami miatt kizárjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!