Miért kap láthatóan kevesebbet egy nő ugyanolyan munkáért mint egy férfi?
Eleve a kérdés is csak ócska provokáció, a válaszadók pedig mind férfiak...
Nem igaz, hogy a férfinak kell eltartani a családot, a nők ugyanúgy dolgoznak. Nem igaz, hogy éjszakás műszakot a nők kevésbe vállalnak, nem igaz, hogy a férfiak jobban bírják az igénybevételt. Pont rosszabbul bírják, azért halnak meg korábban, azért drogozzák, isszák szét magukat, mert a mindennapi kihívásoknak képtelen megfelelni.
A nők azért kapnak kevesebbet, mert a nők másodlagos állampolgárok (ahogy a válaszadók szavaiból is süt, mennyire lenéznek bennünket a férfiak), egy nő szava kevesebbet ér, véleménye nem számít.
Nőként mondom, hogy a legtöbb nő hibás ezért a rendszerért, hiszen asszisztál a férfiak elnyomásához.
Férfihangos cikket linkelni, ugyanolyan hulladék, mint a kurucinfo, elvakult propaganda.
Erről a weboldalról, hogy férfihang, mindig az jut eszembe ahogy egy férfi férfihangon átbrummog egy férfi wc másik kabinjába, ahol egy másik férfi épp a kabinfalon lévő lyuk előtt térdel...
"Nem igaz, hogy a férfinak kell eltartani a családot, a nők ugyanúgy dolgoznak. Nem igaz, hogy éjszakás műszakot a nők kevésbe vállalnak, nem igaz, hogy a férfiak jobban bírják az igénybevételt. Pont rosszabbul bírják, azért halnak meg korábban, azért drogozzák, isszák szét magukat, mert a mindennapi kihívásoknak képtelen megfelelni.
A nők azért kapnak kevesebbet, mert a nők másodlagos állampolgárok (ahogy a válaszadók szavaiból is süt, mennyire lenéznek bennünket a férfiak), egy nő szava kevesebbet ér, véleménye nem számít."
Kíváncsi lennék hogyan bírnátok azokat az elvárásokat amelyeket egy férfitől követelnek ha fizikai melóról van szó, hiába nyomatod a feminista picsogásodat!
Azért keresnek a nők kevesebbet, mert a munkaerőpiacon kevesebbet érnek. Hogy mi határozza meg a munkaerő-piaci értéküket, az már egy összetettebb kérdés.
A bérkülönbség legfőbb oka szerintem az, hogy a nők szül(het)nek.
Ez egy komoly hátrány (a cég szempontjából): állapotosként a nő védett (nem rúghatják ki), munkahelyét tartani kell, szülés után a cég köteles visszavenni, az elmúlt évek béremelését megadni, 4-6 órásba visszavenni, a helyére felvett alkalmazottat betanítani, majd x év után megválni tőle - ez rengetegbe kerül egy cégnek.
(Persze tudom én, hogy elméletileg a férfi is mehet gyedre, de míg gyakorlatilag ez ritkán történik meg, addig a cégek alulárazzák a női munkaerő értékét)
Szerintem az nem fair, hogy ezeket a felelősségeket átruházzuk a cégekre, miközben a hasznát a családok és a társadalom aratja le. Hát még szép, hogy a cégek kevesebbet fizetnek!
"Mert a nők semmirevalók."
Te meg örök szűz maradsz, ennyi ésszel :)
"Te meg örök szűz maradsz, ennyi ésszel :)"
Szerinted meg csak a szüzességed elvesztése miatt fontosak. Szvsz neked sincs több eszed mint annak akit véleményeztél:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!