Szakmai gyakorlatra helyet hogy lehet találni?
Főiskolás vagyok, kb. semmit nem mondtak arról,hogy szakmai gyakot (külső) hogyan kell letudni.
Oda kell menni egy céghez, aztán mondani,hogy szakmai gyakra jöttem és ha szerencsém van, akkor mehetek szakmaira?
(persze a cég keres szakmai gyakorlatost és szakmámnak megfelel)
milyen szakon vagy?
kíváncsi vagyok, hol nevelnek ennyire életképtelen egyedeket
A mi cégünknél rengeteg gyakornok van (jogi, közgazdasági és IT szakokról főleg), illetve sok diák munkaerő is (diákszövetkezeten keresztül).
Nagyon sok diák és kölcsönzött munkaerő "ragadt itt" gyakorlati helynek is, megszerette, bedolgozta magát, elégedettek voltak vele a felettesei és itt maradt.
Én is kíváncsi vagyok milyen szakos vagy: nyilván nem mindegy, hogy közgazdász vagy szociális munkás vagy idegenforgalmi szakember- annyit megtehettél volna igazán, hogy legalább a szakot leírod...
(ezzel a hozzáállással egyébként nehézkesen... jópár éve végezte már, annak idején nem is volt ennyire természetes a sok mobileszköz, nem volt ilyen mobilnet stb.- mégis azt tettem, hogy végiggondoltam, hol dolgoznék szívesen, melyik az a cég, terület, márka stb. ami nekem tetszik, ami számomra elismert, ahol el tudom képzelni magam stb.
Nem volt még facebook őrület sem, mégis azzal kezdtem, hogy a neten utánanéztem a vágyott cégeknek, esetleg hogy ismerős, barát, valaki dolgozik-e ott, elmentem szakmai napokra, konferenciákra, ahol előfordulhatott ottani képviselő (vagy pl. egyetemi állásbörze stb.)- így, hogy nem ültem a babérjaimon :)
Sok sikert.
-iskola által javasolt cég
-iskolai diákönkormányzaton keresztül
-állásbörze
-céges nyílt nap
-ismerős által szerzett hely
-akármilyen konferencia a témában(cégek szeretik magukat képviseltetni)
-főállású munka beszámítása gyakorlatként
-diákmunka beszámítása gyakorlatként
-internetes keresgélés(facebook, gyakornoki portálok, google, álláshirdető oldalak)
Ilyen módokon kerestem gyakorlati helyeket, de végül úgy találtam, hogy rendszeresen végignéztem az olyan cégek honlapját akiknek szakmába vág a tevékenységük és jelentkeztem amikor gyakornokot kerestek.(fizetést is adnak)
Köszi a válaszokat.:)
Nem hiszem hogy életképtelen lennék. Csak kb. nem tudom,hogy induljak el ennek.
(hivatalos papírmunkához is inkább segítség,minthogy egyedül elbaromkodjam)
"-iskola által javasolt cég
-iskolai diákönkormányzaton keresztül
-állásbörze
-céges nyílt nap
-ismerős által szerzett hely
-akármilyen konferencia a témában(cégek szeretik magukat képviseltetni)
-főállású munka beszámítása gyakorlatként
-diákmunka beszámítása gyakorlatként
-internetes keresgélés(facebook, gyakornoki portálok, google, álláshirdető oldalak) "
Iskola jelenleg nem igazán ajánl.
Állásbörze talán.
Céges nyílt nap-igaz lehet,hogy van, de nem tudok még róla...
Internetes keresgélés a legvalószínűbb az állásbörze mellett.
Diákmunkaként meg pl. a gyári munkát szerintem nem fogadják el,szakmámba vágó diákmunka meg ritkán(inkább gyár,meg gyár, pénztár, fordítás,mérnök, csomagolás)
Már miért lenne életképtelen?
Én annak idején szintén problémába ütköztem, mert építészmérnöknek tanulok és bizony az építőipar halott ma Magyarországon. Úgyhogy miután két ötletem sem jött össze és elzavartak, elmentem a helyi ipari kamarához és ott kérdeztem meg. Egyből mondott is valakit, akit fel is hívott és a főnök mondta, hogy majd menjek be megbeszélni a dolgokat. Következő héten kezdhettem is...
Nem tudom, hogy milyen szakos vagy, de valami hasonló úton is elindulhatsz, hátha összejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!