Ti szeretitek a munkátokat vagy nem?
Ha igen, miért?
Ha nem, akkor hogyan szoktátok meg?
Én nem annyira szeretem a munkámat.
Van valami tippetek hogyan szokhatnám meg? :)
Nem érdemes megszokni azt, amit nem szeretsz. Kiüresedett, depresszív robottá válhatsz, jönnek majd a rosszabb napok, amikor képtelen leszel dolgozni, adott esetben pszichoszomatikus betegségek, párkapcsolati gondok, pótcselekvések (szenvedélybetegség, függőségek).
Éppen ezért érdemes olyat választani, amit szeretsz, nézelődni, adott esetben továbblépni. Ha tényleg megtalálod azt, ami vonz, és jó is vagy benne, szárnyakat kapsz, és azt a munkaaadó is észreveszi, hiszen hatékonyabbá, derűsebbé váltál.
Tény, hogy sajnos nagyon sokan kényszerből vagy megszokásból dolgoznak olyan munkakörben, amelyben nem érzik jól magukat. Azonban senki nem kötelezhet arra, hogy ha van lehetőséged váltani, ne próbáld meg. Nem kell mondvacsinált okok miatt ("mert így szokás", "mindenki így él", "más sem szereti, de muszáj" stb.) élve eltemetned magadat a munkahelyen, és megkeseredett, depressziós emberré válni.
Köszönöm szépen a válaszodat! :)
Nagyon sok igazság van abban, amit leírtál és igazad van.
Nálam az a gond, hogy a 8 órás munkaidőmből csak 3 óra van, amit szeretek, a többit nem. Persze mellette keresgélek, de addig mindenképpen itt kell sajnos maradnom, amíg nem lesz másik, mert szükségem van a pénzre. Szóval nem könnyű így most nekem.
Szeretem a munkámat, mondhatni önmegvalósítok. Persze, lehetne picit több pénz, picit több szabadidő, stb. az ember telhetetlen, ilyenek vagyunk :)
Mindenesetre nálam a kulcs az volt a megtalálásában, hogy hosszútávú célokat tűztem ki. Ezt akartam csinálni, úgyhogy úgy építettem fel a karrieremet, az életemet. 4 évig olyan pozíciókban dolgoztam, amiket nem szerettem, viszont ezek kellettek ahhoz, hogy ide kerülhessek. 4 év simán kibírható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!