Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szakmai gyakorlatért jár...

Szakmai gyakorlatért jár (hat) fizetés? Ti kaptatok? (ha voltatok/vagytok fősulisok/egyetemisták)

Figyelt kérdés
Tudtommal ingyen kell a szakmai gyakorlatot elvégezni.
2014. ápr. 20. 18:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
37%
én magamnak kerestem egy nagy multinál gyakorlati helyet Bp-en, így kaptam fizetést is. persze elbérletre,kajára, utazásra elment, de jó helyre kerültem,és maradhattam a cégnél többszörös fizetésért. sok csoporttársam maradt a helyi városban (vidéki megyeszékhely),elmentek bankokba, takarékszövetkezetekbe teljesen ingyen kávét főzögetni. én örülök,hogy inkább egy jobb helyért küzdöttem,még akkor is,ha sok megtakarításomat felölelte az,hogy 200 km-re kell eltartanom magam
2014. ápr. 20. 22:57
 12/12 anonim ***** válasza:
71%

Igazából cége válogatja, hogy fizetnek-e vagy sem. Mivel Magyarországon vagyunk, általában nem szoktak fizetni, de ha a gyakorlat 6 hétnél hosszabb idejű, akkor elvileg kötelesek fizetni, egy jogszabály miatt. Ezért szoktak csak 6 hetes gyakorlatot kérni az egyetemek.

Én személy szerint kaptam a 6 hétre 40k fizetést és nagyon örültem neki, nem is vártam, csak meglepett vele a főnököm. Más szaktársam körülbelül 2 hónapot volt egy cégnél, építkezéseken volt művezető és 200k-t kapott a 2 hónapra. Megint egy másik szaktársam körülbelül 100k körül kapott a 6 hétre úgy, hogy terveket készített és egész nap irodában ült.

Sok helyen mondjuk azt hallom, hogy még neked kell fizetned, hogy fogadjanak, főleg a jogászoknál igaz ez... Egyáltalán nem etikus, de Abszurdisztánban mire számítson az ember?

2014. ápr. 22. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!