Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy Kodolányis diplomával meg...

Egy Kodolányis diplomával meg se próbáljak elhelyezkedni, úgy is elhajtanak?

Figyelt kérdés
2009. dec. 21. 14:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Miért hajtanának el? Több ismerősöm is van, akik ott végeztek, és állásuk is van, meg olyan barátnőm is van, aki közgázos diplomával másfél éve nem kap munkát. Nem azon múlik, hol szerzed a papírt, hanem hogy mennyire vagy talpraesett, illetve mennyire van szükség arra, amit végeztél, ott, ahol laksz.
2009. dec. 21. 14:40
 2/14 anonim ***** válasza:
Akkreditált főiskola, tehát a diplomája a legtöbb esetben uannyit ér, mint a többi. Nem attól függ, hogy felvesznek-e valahova, hogy milyen a diplomád, hanem sok mástól, pl. nyelvtudás, hozzáértés, szerencse, fellépés, személyiség stb.
2009. dec. 21. 15:38
 3/14 anonim ***** válasza:
én azt tapasztalom, hogy a papír semmit nem számít. a nyelvekről, szaktudásról szól minden. én francia nyelvtanárin végeztem a kodón és könnyen elhelyezkedtem egy multinál. ugyanebben a sulin végzett egy ismerősöm művelődésszervező - kommunikáció szakon, 2 éve munkanélküli (na jó, néha mekiben dolgozik, néha butikban eladó)...
2009. dec. 21. 15:43
 4/14 anonim válasza:

Szia!

Nekem is büfé-ruhatár (BKF) diplomám van, és elsőre találtam állást, nem a papíron múlik. Ha elfogadsz egy tippet (nekem bevált) amíg vagy olyan szerencsés, hogy a családod eltart, menj el ingyen dolgozni. Keress egy céget, ami olyasmivel foglalkozik, amit csinálni szeretnél, és kéretőzz be gyakornokoskodni. Aztán ha ledolgoztál pár hónapot, keress egy másikat is. Az ingyenmunkaerőt csak nagyon kevesen utasítják vissza. Szerezz sorokat a CV-dbe, csinálj magán projektet (pl. saját szakmai blog, stb) és úgy könnyen fog menni. Sok szerencsét!

2009. dec. 21. 16:09
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!:D
2009. dec. 21. 16:16
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
hát, is-is sztem
2009. dec. 21. 16:31
 7/14 anonim ***** válasza:
32%
Kodolányis diplomával kb. ugyanott tartasz, mint nélküle. Szóval kb. annyi esélyed van, mint érettségi után. Csak azt nem értem, hogy ennyi ember miért 3-4 év után jön rá, hogy eleve fölösleges volt főiskolára járni.
2009. dec. 23. 18:36
 8/14 anonim ***** válasza:
53%

"Kodolányis diplomával kb. ugyanott tartasz, mint nélküle"

Ez nagy hülyeség.

A munkaadók szemében nagyon nagy jó pont a BÁRMILYEN diploma. A _bármilyen_ diploma azért ér sokkal többet az érettséginél, mert egyrészt azt mondja az illetőről, hogy valamennyire értelmes, mert képes kitartóan dolgozni (végignyomott egy 3-4-5 éves képzést), másrészt azt is, hogy az illető nem fogja otthagyni a munkahelyet később azért, mert elkezdett egyetemen tanulni, vagy nem fog órákra, vizsgákra stb. elkéredzkedni a munkahelyéről ugyanemiatt.

Különösen a nagy multiknál nagyon igaz az, amit egy korábbi válaszoló leírt: ha valaki fel tud mutatni nyelvtudást és szakmai gyakorlatot, akkor lecsökken a jelentősége annak, hogy mi van a diplomára írva.

2009. dec. 23. 20:49
 9/14 anonim ***** válasza:

"A munkaadók szemében nagyon nagy jó pont a BÁRMILYEN diploma."

Pajtás, EZ a nagy hülyeség.

2009. dec. 24. 18:13
 10/14 anonim ***** válasza:

Én is úgy hallottam, nincs jó híre a Kodolányinak.Sőt van néhány ismerősöm, aki ott végzett,és tudjuk hogyan..az általánosban is és a gimiben is korrepetítorra szorultak.A Kodolányin nem?

Hát ez a híre a sulinak.

2009. dec. 29. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!