Mit tennél félmillió forinttal?
Vegyek egy autót? 5-600 eFt-ért márt nagyon jó autókat lehet kapni.
- Kényelmesebb, mint a BKV
- Egészségesebb, mint a BKV
- Általában gyorsabb, mint a BKV
- Viszont drága az üzemanyag költség
- Pótolni kell a kopóalkatrészeket ( + ktg )
- Súlyadó, kötelező ( + ktg )
Vagy fektessem be valamilyen lakástakarékra, hozam pluszra? Hogy majd 10-15 év múlva legyen saját lakásom / házam.
Ti melyiket választanátok, és miért?
Ha az utóbbit, akkor milyen megoldást tudtok gyors és fix hozamra?
Bocsi, nem olvastam el rendesen a kérdést :D
Egyetértek az elsővel, nagyban gondolkozz.
(Előző voltam)
Értékpapír, aminek van valami hozama is, a banki lekötések viccnek se jók.
Autót ennyiért ne vegyél, átírás+első szerviz miatt 300 ezres autót tudnál venni, az meg jó esetben a kövi műszakiig marad autó. Ha ennyire fontos a közlekedés vegyél 150-200ért egy normális 50-es robogót, keveset eszik, olcsó a szervize és a kötelezője, B jogsival is mehetsz és ingyenes a parkolás. (amúgy én pont ezért gyűjtök most robogóra)
Nekem is értékpapírban vannak a nagy pénzek, kocsit azért nem vennék mert soha nem lesz 10millióm feleslegesen, kevesebbért meg csak funkcionális A-ból B-be való eljutásra valót tudnék venni.
Szóval érdemes berakni értékpapírra
21F
Autóval az a gond hogy csak viszi a pénzt és ha nem azzal dolgozol nap mint nap, nem visz előrébb az életben.
Lakástakarékra szerintem ennyi még kevés.
Pár éve hasonló cipőben jártam, feléből államkötvényt vettem, másik felét meg nyelvtanulásra költöttem. Nyelvtudás a felajánlott munkáknak köszönhetően már többszörösen megtérült így gondolkozom rajta hogy több pénzt és időt szánok rá a jövőben.
(alapvetően rossz a nyelvérzékem, de van olyan szájbarágós magántanár hogy még engem is megtud tanítani)
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó, én tudok angolul és itthon képeztem / képzem magam ezzel nincs gond :)
Viszont szeretnék saját házat / lakást, hogyan kivitelezhető szerintetek?
2-3 millió forint önrész + fix kamatú lakáshitel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!