Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tennél félmillió forinttal?

Mit tennél félmillió forinttal?

Figyelt kérdés

Vegyek egy autót? 5-600 eFt-ért márt nagyon jó autókat lehet kapni.

- Kényelmesebb, mint a BKV

- Egészségesebb, mint a BKV

- Általában gyorsabb, mint a BKV

- Viszont drága az üzemanyag költség

- Pótolni kell a kopóalkatrészeket ( + ktg )

- Súlyadó, kötelező ( + ktg )

Vagy fektessem be valamilyen lakástakarékra, hozam pluszra? Hogy majd 10-15 év múlva legyen saját lakásom / házam.

Ti melyiket választanátok, és miért?

Ha az utóbbit, akkor milyen megoldást tudtok gyors és fix hozamra?

2014. ápr. 1. 22:24
 1/7 anonim válasza:
Én hosszabb távon gondolkodnék inkább. (De lakástakarék ügyben konkrétat nem tudok.) De te tudod, hogy mennyire van szükséged a kocsira (milyen gyakran használnád, mekkora távra, mennyi időt nyernél vele stb). Mondjuk a kocsi ellen szól, hogy már így is iszonyat szennyezett a levegő, de ez már más téma.
2014. ápr. 1. 22:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Egy részét elherdnám, vennék egy airsoft gépkarabélyt amire régóta gyűjtök sikertelenül, vennék egy sportbiciklit, egy öltönyt hogy ne kelljen mástól kérnem, egy PS4et néhány játékkal, valami szépet a barátnőmnek, tízezret elbuliznék, a maradék 2-3százezer meg megy a bankba.
2014. ápr. 1. 22:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem olvastam el rendesen a kérdést :D

Egyetértek az elsővel, nagyban gondolkozz.

(Előző voltam)

2014. ápr. 1. 22:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Értékpapír, aminek van valami hozama is, a banki lekötések viccnek se jók.

Autót ennyiért ne vegyél, átírás+első szerviz miatt 300 ezres autót tudnál venni, az meg jó esetben a kövi műszakiig marad autó. Ha ennyire fontos a közlekedés vegyél 150-200ért egy normális 50-es robogót, keveset eszik, olcsó a szervize és a kötelezője, B jogsival is mehetsz és ingyenes a parkolás. (amúgy én pont ezért gyűjtök most robogóra)

2014. ápr. 1. 22:51
 5/7 anonim válasza:

Nekem is értékpapírban vannak a nagy pénzek, kocsit azért nem vennék mert soha nem lesz 10millióm feleslegesen, kevesebbért meg csak funkcionális A-ból B-be való eljutásra valót tudnék venni.

Szóval érdemes berakni értékpapírra

21F

2014. ápr. 1. 23:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Autóval az a gond hogy csak viszi a pénzt és ha nem azzal dolgozol nap mint nap, nem visz előrébb az életben.

Lakástakarékra szerintem ennyi még kevés.

Pár éve hasonló cipőben jártam, feléből államkötvényt vettem, másik felét meg nyelvtanulásra költöttem. Nyelvtudás a felajánlott munkáknak köszönhetően már többszörösen megtérült így gondolkozom rajta hogy több pénzt és időt szánok rá a jövőben.

(alapvetően rossz a nyelvérzékem, de van olyan szájbarágós magántanár hogy még engem is megtud tanítani)

2014. ápr. 2. 08:35
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó, én tudok angolul és itthon képeztem / képzem magam ezzel nincs gond :)

Viszont szeretnék saját házat / lakást, hogyan kivitelezhető szerintetek?

2-3 millió forint önrész + fix kamatú lakáshitel?

2014. ápr. 2. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!