Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit mondjak, miért szeretnék...

Mit mondjak, miért szeretnék eljönni a munkahelyemről?

Figyelt kérdés

Pár hónapja dolgozom egy helyen, de sajnos nem az amire számítottam. Előtte három évg dolgoztam egy helyen, mit mondjak, miért jövök el?

Az igazság az, hogy nem szeretem a kollégákat, nagyon ellenségesek, a munka rengetek, a felelősség nagy, a fizetés kicsi...és talán kilátásban van egy jobb hely jobb fizetéssel - de nyílván ezt nem mondhatom.

Második kérdésem pedig az lenne, hogy ha ne adj Isten valahonnan kirúgnak, az esetben mit lehet mondani, hogy miért küldtek el? Mit "szeretnek" ilyenkor hallani a munkaadók? Mi a jó kifogás erre? (Nem történt ilyen, csak kíváncsi vagyok).

2014. márc. 26. 13:57
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

ÉS miért ne mondhatnád?

Megmondod, hogy a munka nem tetszik, természetesen az ember ne válogasson, ha nincs más lehetősége, de mivel neked van, ezért megtennéd. (mondd meg nekik nyugodtan).

Azt is, hogy a kollégákkal nem jössz ki rendesen, ellenségesek veled, ez nem nyerő.

Nyugodtan mondhatod azt is, hogy sok a felelősség, sok a munka, és kevesled érte a fizetést, és bizony van lehetőséged jobb fizetéses munkára, így arrafelé hajlasz most inkább.

ennyi. mitől fosol? Majd csúnyán néznek rád? Megkeserítik az utolsó 30 napodat? Szard le. Ha teljesen fehéren fizetnek, akkor ha szívatnak, tojjad le, csak azt végezd el amit tleg el kell, ne szakadj meg. Ha meg félig fehéren fizetnek, akkor fenyegessed meg őket ha esetleg szopatnak, hogy van vaj a cég füle mögött. de szerintem ha tökösen leírod a fentieket, akkor még elismerő is lesz a főnököd, hogy így meg tudtad neki mondani a tutit.

Nem kötelező elmondani a kirúgást. Az esetek 99%-a közös megegyezéssel történik, így sehol se szerepel kirúgás. Elmondod, hogy nem egyeztek az érdekeitek, stb, és kész.

2014. márc. 26. 14:15
 2/4 anonim ***** válasza:
91%
Már miért ne mondhatnád ezt?!
2014. márc. 26. 17:40
 3/4 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a legcélszerűbb azt mondani, ami az igazság. Nem jössz ki a kollégákkal, és a munka mennyisége nincs arányban a fizetéssel. Még az is lehet, hogy elgondolkodnak.

Amíg viszont nem fix az új hely, nem biztos hogy érdemes beközölni, kivéve ha vannak tartalékaid.

Ilyen kifogásra már senki sem kíváncsi, a munka világában a jövés-menés mindennapos, ezen csak Magyarországon csodálkoznak az emberek, akik abban nőttek fel, hogy 20-30 évig egy helyen dolgoztak. Azt lehet mondani, hogy a cégnek pénzügyi gondjai voltak (ez inkább csak kisvállalkozásnál jó), vagy azt, hogy nem egymást kerestétek, de ez csak menet közben derült ki.

2014. márc. 29. 00:33
 4/4 anonim ***** válasza:
"Találtam másik helyet ahol több a fizu." - ezek után senki sem fog semmit se kérdezni.
2014. máj. 18. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!