Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki lehet jan.4-én léptetni?

Ki lehet jan.4-én léptetni?

Figyelt kérdés
Meg fog szűnni a munkaviszonyom, én kezdeményeztem, de közös megegyezéssel végül.azt kértem, hogy ahhoz hogy folyamatos legyen a munka-biztosítottsági viszonyom jan.4. hétfővel írjuk meg a kilépésemet.(Így tudom szükség esetén a munkanélk.-i hivatalba is elvinni a papírt, hogy rendesen kapjak pénzt, vagy az új munkahelyen sem tudok előbb belépni...)Egy "kedves" kolleganő kitalálta, hogy ő nem fog nekem 4 napot bérszámfejteni, HOGY ILYET NEM SZOKTAK, új adóévben, ez hülyeség, ő majd kiléptet dec. 31-el. Dec 28-31-ig szabin leszek.Így kiléptethet dec. 31-el? Hogy szokták az ilyet korrekten megoldani? EGy hr-es barátnőm mondta, hogy ők a pénteken távozókat is vasárnap léptetik ki, ha megy az új helyre hétfőn... köszi
2009. dec. 16. 07:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azért nem csinálja meg, mert 1-e péntek, 2.-a szombat és 3.-a vasárnap. Egész egyszerűen nincs értelme ezekre a napokra bérszámfejteni, hisz csak egy ünnepnapod lenne, semmi több!Abból hogy vonna adót, tb-t, stb...?
2009. dec. 16. 07:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Alapvetően ne a "kedves" kolleganő döntse el, hogy mikori dátummal léptet ki, hanem a vezető. Ha ő úgy dönt, hogy jan 4-el léptetnek ki, akkor a bérszámfejtő tehet egy szívességet. Nyilván azért akar dec 31-el kiléptetni, mert nem akar 4 napot bérszámfejteni, bevallást csinálni. Egyébként a 4 napra is jár bér, hiszen a munkaszüneti és ünnepnapokra is jár bér! Szóval ne hagyd magad!
2009. dec. 16. 09:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Elseje fizetett ünnep. Arra jár bér. Ha a közös megegyezésben az áll, hogy január 4, akkor az január 4 és nem december 31. Kijelenteni biztosan tud a "kolláganő" csak esetleg azzal lesz gondja, hogy nem tud leszámfejteni, és kiadni minden leszámolópapírt, mert az új évre a program még nem lesz készen. Így lehet, hogy az Adatlap nélkül kellene menned a munkanélkülibe. De ez nem lehet különösebb gond, a többi papírt ki tudja állítani.

Ne hagyd magad, neked van igazad. De tényleg szerencsétlen dátumban egyeztetek meg, örülni és sem örülnék neki, de meg lehet oldani. Csak nehogy meggyőzze a főnököt a saját igazáról. De ha már aláírtátok a papírt, sok vizet már nem zavarhat.

2009. dec. 16. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!