Ha van egy kis pénzem, hogyan fektethetem be a leghatékonyabban?
2 szempont a fontos nekem, hogy ne vesszen el és hogy huzamosabb ideig profitáljak belőle
mit tudtok ajánlani?
A kettő együtt nem kielégíthető a jelen gazdasági helyzetet alapul véve és 5 éves futamidőt számolva.
Ne vesszen el, tehát 100 000 euró alatt tudsz befektetni betétekbe, ellentmondás a huzamosabb ideig profitáljak, lassan a banki kamatok közelítenek a 0-hoz míg a kezelési költség kamatadó és egyéb banki kitalációk miatt a profit is közelit a 0-hoz.
Minden más befektetés kockázatos és elveszthet még a befektetési alapoknál elhelyezett pénz is egy nagyobb tőzsde ingadozáskor elveszhet.
5- 10 éves befektetés esetén érdemesebb induló cégekbe fektetni, 3-5 millió forintokkal betársulni 5 db cégbe. A cégek más piacokon mozogjanak. 2 db cég sikere esetén 5 -10 éves futamidővel a teljes tőkére vetítve nagyobb profitot kapsz, mint a befektetési alapoktól és a kockázat is kisebb. A cégek kiválasztása nem könnyű de egy befektető képzi magát és fél év alatt megszerezhető a szükséges tudás.
mindenkinek az általad említett két szempont a fontos... és csak a saját kockázatvállalási karakterisztikádtól függ, hogy mibe fektetnél.. ezt itt helyetted nem fogja megmondani senki
de kiindulási alapnak kezdhetsz a bónusz magyar államkötvénnyel, megnézed ennek hozamát, és ha nem elég és nagyobb kockázatokat vállalnál, akkor nézel befektetési alapokat
Én biztosításokkal foglalkozom, innen is tudnék ajánlani pár dolgot.
Viszont egyetértek az előttem szólóval is és magam is kacérkodom vele:
Vannak kezdő cégeket/ötleteket bemutató és indulásukra pénzt gyűjtő oldalak (startup oldal), pl. Kickstarter.com, indiegogo.com/, ahol be tudsz szállni a cégbe/ötletbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!