Nektek az állásra való jelentkezés után kb. mennyi idő után szoktak telefonálni vagy visszajelezni?
Én kb. 20 helyre küldtem el az önéletrajzomat. 19-en vissza se bagóztak, még egy email-es visszautasítás erejéig sem.
nagy cégek, vállalatok sem, ami egyszerűen pofátlanság.
Az egyik cég azonban azonnal hívott, 2 körös interjú volt és még aznap felvettek. Mondjuk végzettségem alatt töltök be munkakört, ezért volt ilyen gyors.
Amúgy tényleg nem értem Magy.-on miért olyan bunkó a munkáltatók 99%-a, hogy még egy emailt sem képes visszaírni, hogy nem felelsz meg.
Hát ez elég változó....
Mondjuk elküldesz 40 önéletrajzot , abból mondjuk ötről kapsz visszajelzést ( e-mail ) , egy interjúra pedig behívnak.Nagyjából ilyen volt az arány nálam.
Az állásra való jelentkezés után 2-15 napon belül jelentkezhetnek , de nem biztos.
Van olyan , hogy nagyon sürgősen kell a munkaerő ( főleg fizikai munkáknál ) , ilyenkor azt veszik fel , aki legelsőként odaér , telefonál és jó benyomást tesz , ilyen esetekben a hirdetés után két nappal már elkelt az állás.
Jobb cégeknél ez nem így megy , hirdetnek , begyűjtik az életrajzokat , több körben interjúztatnak , így 2-4 hét is lehet , amíg eldől a dolog...
Magyar kis és középvállalkozások gyakran fektetik az ügyeket , meghirdetik az állást , utána mással foglalkoznak , két hónapot ülnek az önéletrajzodon , behívnak , aztán úgy döntenek , hogy inkább nem vesznek fel senkit , hanem átszerveznek.
Önkormányzatnál voltam olyan interjún , ahol meghallgattak több tucat jelöltet ( egy hat fős bizottság egy hetet töltött ezzel ), mindenkivel kitöltettek egy esélyegyenlőségi nyilatkozatot ,belekérdeztek az önéletrajzokba , aztán felvették a nyugdíjba menő ügyintéző hölgy lányát.
Szóval nagyon változó....
Érdemes a jelentkezés után a következő héten telefonon érdeklődni ,legalább látják , hogy érdekel a dolog és esetleg kapsz az állásról valamilyen plusz infót.De az igazi az , ha protekciót , ismerőst keresel , az az igazi esély....
Ezt egyáltalán nem szabad komolyan venni, különben belebolondul az ember.
Van olyan cég, ahova beadtam az önéletrajzom, visszaírtak, hogy köszi nem rám gondoltak, azóta is folyamatosan küldik az e-mailt, hogy jelentkezzek hozzájuk erre meg arra a pozira. Komolyan nem értem, ott van az önéletrajzom, ha szerintük megfelelek, miért nem hívnak be.
Amúgy sok hirdetés nem is valós, nyilván nem fognak foglalkozni vele, hogy a jelölteknek írogassanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!