Próbaidőn vagyok az új munkahelyemen, sajnos az a helyzet állt elő, hogy 3 napra táppénzre kellett jönnöm, benyeltem egy vírust, amitől 3 napon át erősen ment a hasam, hánytam és lázas voltam. Kell aggódnom, hogy kirúgnak?
Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy próbaidőn ahelyett, hogy itthon betegeskedek, inkább minél inkább bizonyítanom kellene, de sajnos a wc 5 m-es körzetét sem tudtam elhagyni és ezt el is mondtam a főnökömnek telefonon. Most már jobban vagyok, holnap már megyek dolgozni, de félek, hogy emiatt akár ki is rúghatnak. Valakivel történt már hasonló esetleg? Ha bemegyek dolgozni holnap, mit mondjak, hogyan viselkedjek?2014. márc. 19. 17:53
1/2 anonim válasza:
Főnöktől függ. A próbaidő alatt simán megteheti hogy kirúg, de ha normális, akkor tisztában van azzal, hogy mi a helyzet és ha amúgy előtte-utána jól dolgoztál, akkor megmarad az állásod.
2/2 anonim válasza:
Ha elhiszi, hogy tényleg rosszul voltál, akkor nem fog emiatt kirúgni. Nyilván ő sem akarta volna, hogy összesz...d az irodát.
Amikor én kismama voltam, és betanítottam az utódomat, odaült mellém náthásan, egész nap az arcomba köhögött, én a végén mondtam is, hogy nem vagyok hajlandó vele így együtt dolgozni, maradjon csak otthon táppénzen. Persze tiltakozott, hogy nincs ő olyan rosszul, meg próbaidő, így-úgy. Végül még a főnök mondta, hogy akkor menjen el táppénzre. Szóval van, aki megérti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!