Ha ki szeretnék adni egy könyvet az, hogyan történik? Mik a lépési? Mennyit kereshetek? Nekem mibe kerül?
Írok egy könyvet még az elején tartok, de akik "próbaolvasóként" olvassák azoknak nagyon tetszik.
Kb. ifjúsági regény lenne (nehéz pontosan meghatározni)
Csak 15 éves vagyok.
Lehetséges, hogy több részes lesz végül (ez az ihlettől függ).
Úgy működik, hogy mikor kész a kézirat azt elküldöd egy kiadónak, ők elolvassák és eldöntik, hogy látnak-e benne fantáziát.
Ha nagyon nagy potenciált látnak benne (1000-ből 1 könyv) akkor kiadják saját költségen és te minden eladott példány után járulékot kapsz.
Ha közepes potenciált látnak benne, akkor azt mondják, hogy hajlandóak kiadni, de csak akkor, ha részben te állod a kiadás költségeit, a tördelést, stb....
Ha meg nem látnak benne potenciált akkor elhajtanak és adhatod ki magad.
100-ból jó, ha 1 könyv megéli, hogy kiadják.
Ha találsz támogatót, támogatókat, egyszerűen fog menni. Az első jó benyomás keltése a legnehezebb. Például ha gyakran megfordulsz nyilvános rendezvényeken és szerepelsz, a neved egy idő után ismerőssé válik; ha minél gyakrabban jelennek meg írásaid különböző lapokban, az is előnyt jelent.
Ilyenkor azt írhatják rólad, hogy ...XY rendezvények ismert szereplője, vagy a népszerű X cikkek szerzője első regényének kiadására készül... eddigi írásai meggyőzőek és biztatóak, hogy érdekes olvasmányt vehetünk a kezünkbe.
A tehetség mellett a másik fontos dolog, hogy ismert legyen a neved. Én láttam már olyat, hogy "technikus" címen vált valaki ismertté, mert minden rendezvényen ő nyomta meg a CD-lejátszó play/stop gombját - és ezzel a kimagasló teljesítményével pár év alatt mindenki ismerte a nevét; aztán a következő lépése az volt, hogy ő olvasta fel egyes rendezvények pontjait - így lett belőle programfelelős, műsorvezető.
Valahogy előre meg kell vetni az ágyat a jó alváshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!