Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért fogom ki az ilyen...

Miért fogom ki az ilyen munkahelyeket? Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
25 éves lány vagyok, két nyelven beszélek, logisztikát végeztem. A legelső munkahelyemen három évet töltöttem el, imádtam azt a helyet, a munkát a kollegákat, stb. Sajnos az anyacég csődbe ment, így sorra jöttek a leépítèsek, vezetőváltások tehát kerestem másik munkát ahol úgy bántak velem és a kollégákkal, mint a kutyával. Folyamatosan le akartak vonni a fizetéaünkből, napi 13 órát dolgoztam a semmiért és állandó volt a lelki terror. Ezt fél évig tűrtem, és újra váltottam. Jelenleg az èpìtőiparban vagyok beszerző és az elején imádtam a helyet, de a már régóta itt dolgozó kollégák nem a legvbarátságosabbak az újakkal. Mondjuk engem szeretnek, de a betanítás egyelő volt a nullával. Az elején ezt annyira nem éreztem, de most egyre nagyobb a nyomás és seni nem hajlandó segíteni, pedig rengeteg műszaki dolgot kell tudni,mondván ezt kb az anyatejjel kellett volna magamba szívni. A gond az, higy itt hatalmas pénzekkel játszom, tehát nem értem miért állnak így hozzám/hozzánk - merthogy a többi új kolléga is érzi a kirekesztést. Higgyétek el, nem akarok munkahelyről munkahelyre ugràlni, de nem tudom akkor mit tegyek. Tudom, kapni fogom hogy örüljek h van munkám, de nem értem miért kéne 25évesem kompromisszumot kötni, csak azért h az önéletrajzom jól nèzzen ki. Pedig higgyétek el, nem vagyok se mihaszna se semmirekellő, aki nem akar dolgozni.

2014. márc. 14. 07:06
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Mondok egy jó tanácsot: Mivel két nyelven beszélsz, dolgozz külföldön. Ugyanis a hiba nem benned van, hanem a hazai munkahelyek ilyenek. Külföldön a jelenlegi bérednek többszörösét keresheted meg, ráadásul kifogástalan környezetben. Durva lesz amit most kijelentek de így van: Magyarország nem érdemli meg az ilyen odaadó dolgozókat. Mivel nem becsüli meg. Ha külföldre mész, akkor a hazai munkahelyek pocsék dolgozókat is kapnak, fénymásolt diplomával és vásárolt nyelvizsgával, ami mögött nyelvtudás sincs. Édesapám 95 éves korában is azt mondta hogy amit megbánt életében az az, hogy Magyarországon maradt és nem ment vissza a németekhez, ahol a háborúkor dolgozott. És halála előtt röviden azt is mondta, hogy én ne kövessem el azt a hibát amit ő, hanem ha munkavállalásra szorulnák az életben, akkor irány Németország, ő ismeri őket, ők becsületesek. Szerintem a szülőnek meg mindig igaza van.
2014. márc. 14. 08:00
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem ritka eset, hogy nem tanítják be az embert a régi kollégák. Félelem, hogy jobb lesz, kisebbségi érzés... Velem is megesett, hogy igen gyengén tanítottak be és az elején több hibát vétettem. (Én is logisztikában dolgozok) Ezeket valahogy ki kell védeni és felszedni azt, ami szükséges a munkához, mindenáron. Nincs egy normális se, akihez lehet fordulni bizalommal?

Esetleg máshonnan összelopkodni a tudást amivel már biztosan helyt állsz?

2014. márc. 15. 10:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Szörnyen nyafi vagy. 25 éves vagy, már volt vagy 3 munkahelyed, tapasztál egy csomót, van munkád, és itt kényeskedsz azért, mert az egyik helyen túlórázni kellett, a másikon meg nem tanítottak be kellően.. Oda ne rohanjak, hogy 25 évesen még nem találtad meg a tökéletes, álmaid munkáját.
2014. márc. 17. 11:48
 4/6 anonim ***** válasza:
(Én is logisztikában dolgozom, 27 évesen, és tudnék panaszkodni, de minek. Jól keresek, szeretem a munkám, jól mutat az önéletrajzban, még ha vannak is apróságok, amin lehetne változtatni. Majd idővel igyekszem úgy orientálódni, hogy még jobb legyen.)
2014. márc. 17. 11:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Jogos, tegyük fel hogy eltúlzom.. de ha idősebb leszek, akor azért nem fogok kelleni, mert már biztos gyereket akarok...
2014. márc. 17. 16:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Hihetetlen ez a pesszimizmus.

Nálunk szinte mindenki szül, aztán visszajön.

2014. márc. 17. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!