Megtudnám zsarolni a volt főnökömet? Megszereztem a cégnél az összes pénzügyi adatot 4 évre visszamenőleg és még egy csomó más dokumentumot is.
Ha bejelenteném őket, vagyis a főnöknél próbálkoznék zsarolással, akkor engem előbb elkaszálnának hivatalos dokumentumokkal való visszaéléssel, mint őt adócsalásért?
Maszek cégről van szó.
A legtöbb munkaszerződés tartalmaz olyan részt, miszerint minden információ amit a munkád során a céggel kapcsolatban megtudsz azt bizalmasan kell kezelned, harmadik személynek nem adhatod ki.
Ha ezt megteszed akkor a minimum, hogy szerződésszegésért elkaszálnak. Illetve a dokumentumok "eltulajdonításáért" (hisz nem volt jogod elvinni a dokumentumokat), üzleti titok megsértéséért és még ki tudja miért kell majd felelned. Emellett ha ez "hír lesz" akkor a büdös életbe többet vesznek fel sehova. Nagyon sok munkáltató már felkeresi/megkeresi az előző munkáltatót, hogy leinformálja a dolgozót. Ha ez kiderül biztosan nem fog alkalmazni a munkáltató, hisz nem vagy megbízható.
Nagy valószínűséggel sokkal rosszabbul jársz mint a cég...
sokat akar a szarka...
szerintem elég ha őt buktatod, ne rángasd magad is bajba a zsarolással...
jajj :)
Azt azért tudd, hogy a cég mérlege és eredménykimutatása nyilvános és akár én is le tudnám tölteni a te főnököd cégének az ilyen típusú adatait ingyen és teljesen legálisan.
...úgyhogy mielőtt úgy érzed, hogy hatalmas kincs birtokában vagy, előtte talán hasonlítsd össze az e-beszámoló kormányzati portálon nyilvántartott adatokkal (esetleg cégközlöny :)
Jól írták itt előttem, a lopás, zsarolás "erősebb" bűncselekmény, mint esetleg valamilyen adócsalás :)
ne tedd ezt. ja és a zsarolás sem egy etikus magatartás :)
Mivel akarod megzsarolni őket, a tavalyi mérleggel? :-)) Nagyot fognak nevetni.
Te viszont nem fogsz nevetni, amikor üzleti titoksértés miatt járhatsz a bíróságra, lopásért meg a rendőrségre.
ebben az országban börtön jár egy csoki ellopásáért.de sokszor nem kerülsz be súlyos testi sértésért vagy halált okozó közlekedési baleset okozásáért stb stb... persze adócsalásért is csak akkor jár a börtön ha magánszemély vagy akinek nincs elég kenőpénze.téged zsarolásért viszont tuti elzárnának.szégyen.és még csodálkoznak a kivándorlók magas számán.
amúgy sztem add be névtelenül aztán csináljanak amit akarnak.valószinűleg semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!