Különösebb szakmai képzettség nélkül kerülhetek egy jól fizető állási pozícióba?
22 éves vagyok,egy gimnáziumi érettségivel, egy középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezem, és hamarosan megszerzem a BSC (sportszervező) diplomámat...
A gond csak az, hogy ezzel a diplomával egyrészt nagyon nehéz lenne elhelyezkedni Magyarországon, másrészt rájöttem, hogy különösképpen nem is érdekel ez az egész. Viszont szeretnék egy jól fizető állást Magyarországon.
A kérdés lényege az lenne, hogy szerintetek mennyire számít a papír egy jobb pozíció betöltése esetén?
Ezekkel a dolgokkal én vigyáznék. Nekem van olyan ismerősöm, aki állítólag 8 általánossal dolgozik főnöki pozícióban félmilla fizetésért. (Nem saját vállalkozás.) Szerintem ezeket a dolgokat mindig el kell osztani minimum kettővel.
Ismerettséggel be lehet kerülni jó helyekre, de szerintem csak akkor ha nagyon erős a protekció, és meg sem hirdették. Ha meghirdették találhatnak nálad jobbat. Én jártam most pont így, kontrollert kerestek, a végzettségem megvan, de még nem csináltam. Általában be sem hívnak, ha ilyet pályázok. Most az ismerősöm elintézte, hogy behívjanak. Excel teszt volt, nagyon jól megcsináltam. Ennek ellenére az interjún a nő csak azt hajtogatta, hogy nincs szakirányú tapasztalatom. Nem is vettek fel. Ennyit a protekcióról, mondjuk akkor nem is értem, minek hívott be.
Hogy visszatérjek a kérdésedre. Kezdőként örülni kell, ha egyáltalán bármilyen pozíciót felajánlanak, aztán 1-2 év múlva menni kell egy jobban fizető helyre. Manapság csak így lehet karriert építeni. Be kell érni a kevesebbel is. Ha valaki kezdőt vesz fel, csak azért teszi, mert nekik nem kell sokat fizetni, és még állami támogatást is kap utána. Ha sokat akar fizetni, akkor kap tapasztaltat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!