Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudok jelentkezni...

Hogyan tudok jelentkezni Tesco-ba vagy Spar-ba árufeltöltőnek?

Figyelt kérdés

Elég egy önéletrajz?

A válaszokat előre is köszönöm!

Értelmetlen válaszokkal kíméljetek!

2014. márc. 1. 00:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A tescohoz csak itt:

[link]

2014. márc. 1. 08:16
 2/13 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2014. márc. 1. 13:09
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Tesco tapasztalatok: Ne keseredj el, nem fognak elsőre felvenni. Van, hogy eljutsz a beszélgetésig, és az után nem vesznek fel. A titka, hogy nem lehet önálló gondolatod, csak bólogathatsz, mert nem embert, hanem robotot keresnek, aki kussol.

Illetve ne lepődj meg, hogy szemét egy munka az. Illetve a munkát lehet szeretni, de a főnökök szemetek. A legnagyobb főnökök szívatják a kisebbet, azok az alattuk lévőket stb. a végén pedig van az, hogy a régebb óta ott dolgozó szívatja az újat.

Hamar elfelejtesz munkaközben mosolyogni, munkán kívül boldognak lenni, 2-3 hónapnál tovább nem ajánlott. Ha nagyon erős vagy lelkileg, fél-1 év lehet belefér.

Nappalos nem is annyira, de éjszakai műszak nagyon stresszes, folyamatos a "haladjunk", akárhányszor is véghez viszed a lehetetlent, az nem lesz elég. Bármit is csinálsz, az sose lesz jó. Ráadásul úgy osztanak be, hogy egyik nap nappalra, majd éjszakára, majd délutánra stb., nem tudsz rendszert kialakítani a munka és pihenés közt, ami tovább ront a lelkiállapoton, nem tudod rendesen kipihenni magad, ami hosszútávon rámegy az egészségre. Fejetlenség van, úgy érkezik be az árú, hogy össze-vissza dobálva, tampon a chips-ben stb. Ennek a kiválogatása a töltési idődből megy, és még raktári rendre is ügyelned kell, pl. nem lehet egy előremeghatározott magasságnál kevesebb árú egy raklapon, azaz ha 2-t nem tudsz egyberakni, fél raktárt át kell pakolnod. és ezután jön a "miért tartott eddig?" Ekkor jön a kötelező túlóra. Azaz hiába vagy kész, neked kell bent maradni, megcsinálni a főnök barátjának a nem elvégzett munkáját...

Akkor éri meg, ha lelkileg, és fizikailag erős vagy, és kitudsz bulizni állandó éjszakát. így kb. 100-120 ezret kézhez kapsz. és ha ebből jócskán félre tudsz tenni, akkor 4-5 hónap után lehet nagy a pofád, és esetleg kapsz valami kis vezetői állást, vagy leléphetsz máshova.

2014. márc. 2. 02:17
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

" de a főnökök szemetek"

Érdekes, nálunk nem. Ezt abszolut áruháza válogatja. Neked rossz tapasztalatod volt, áruházi egyedi probléma lehetett.

"Hamar elfelejtesz munkaközben mosolyogni, munkán kívül boldognak lenni,"

Nálunk azért köszöni a legtöbb ember, egész jól van, sőt, ha olyan műszak jön épp össze akkor még meló közben is vidám a csapat.

"Nappalos nem is annyira, de éjszakai műszak nagyon stresszes"

Ez nálunk pl. abszolut fordítva van, éjszaka tök nyugi van.

"akárhányszor is véghez viszed a lehetetlent, az nem lesz elég."

Normális vezető nem kér lehetetlent, Ahogy mondtam a hellyel lesz a gond, ahol dolgoztál és az ottani vezetéssel.

"Ráadásul úgy osztanak be, hogy egyik nap nappalra, majd éjszakára, majd délutánra stb."

Ilyen már nagyon régen nincsen. Az éjszakai csapat állandó már jó ideje. A reggel és a délután között lehetnek különböző beosztások, de általában az is úgy van megoldva, hogy egyik hét reggel másik hét délután, nem egyik napról a másikra. Konkrétan az nem is kivitelezhető, hogy egy délután után másnapra reggelesként legyél beosztva, mert nincs meg a 11 óra kötelező pihenőidőd!

"Ennek a kiválogatása a töltési idődből megy"

Ez nem igaz. A komissiózást nem az árufeltöltők végzik, hiszen van rá egy külön kolléga, aki komissióz!

"és még raktári rendre is ügyelned kell"

Ez abszolut nem igaz, a valóságban az árufeltöltő nem is tehetné be a lábát a raktárba (tudom, hogy sok helyen megtörténik, de folyamat szerint semmi keresnivalója egy árufeltöltőnek a rakiban).

"l. nem lehet egy előremeghatározott magasságnál kevesebb árú egy raklapon, azaz ha 2-t nem tudsz egyberakni, fél raktárt át kell pakolnod"

Ez szintén valami helyi baromság lehetett. Azért írok múltidőt, ugyanis már legalább egy éve nem is használunk raklapot raktározásra, csak rollikocsit!

"Ekkor jön a kötelező túlóra"

Na az biztosan nem jön, augusztus óta minden áruházban beléptető rendszer működik, egy perccel sem lehet tovább bennmaradni, mint ahogy a munkaidő szól, mert akkor a rendszer könyveli a túlórát azért meg ki fog akadni a főnököd....

2014. márc. 2. 08:09
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat/tanácsokat!

Már beküldtem a jelentkezésem!

Nyíregyházi tesco-rol valami vélemény esetleg? :D

2014. márc. 2. 10:30
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

#4-es, te valami álom helyen melózhatsz.

Nálunk minden így ment, ahogy írtam. A beo-t valóban úgy kéne, ahogy írod, nálunk össze-vissza volt. Volt egy kollégám, első nap hót vidám, viccelődig munka közben, 2 héttel később rá sem lehetett ismerni.

Külön kolléga a válogatásra? az felénk ki volt csukva. Kirakták a sok szemetet, majd mi válogassuk le, és hordjuk el a sajátunkat berámolni.

Raklapokat is használunk bőven. Sőt, volt hogy kocsikról kellett lapra pakolni (mikor épp nem volt mit csinálni)

Attól, hogy nem volt dolgunk a raktárban pakolni, még igencsak megkövetelték. A polcok mosogatásával és a söprögetéssel együtt. Targoncához csak az nyúlhatott, akinek volt rá papírja, így mindig kellett valakit kergetni, hogy hagyja abba a munkáját, és jöjjön targoncázni.

A beléptető rendszerrel nincs gond, túlórába ment a kötelező bent maradás is. fizették is rendesen, ez legalább jó pont.

Kérdező: Ez Bp-i Tesco volt.

2014. márc. 2. 15:51
 7/13 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem melyik?

A polcok takarítása amúgy az árufeltöltők feladata, tehát azt nem lehet felróni senkinek, hogy nektek kellett csinálni, ahogy azt sem, hogy targoncát és elektromos békát csakis jogosítvánnyal rendelkező személy kezelhet.

De a többit igen, mert a raktár a készletgazdálkodás és HTM-ek feladata, nem az árufeltöltőké, ahogy a komissiózás is a HTM feladata.

Kötelező túlóra pedig nincs, csak dolgozó beleegyezésével, ez az áruház vezetésének a sara.

2014. márc. 2. 16:28
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Megkérdezhetem melyik?" Kérdezni szabad, csak nem kapsz választ. Na jó, egy kicsit: 13. ker.-ben van.

A papírhoz kötött targonca használat nincs felróva, csak az, hogy nincs külön targoncás ember, egy egyébként árufeltöltőt kellett keresni, akinek volt hozzá papírja.

Azt a HTM-et nem tudom mi, nem hallottam soha ezt az eltöltött fél évem alatt.

Kötelező túlóra nincs valóban. Csak épp közöltem, hogy nem tudok maradni, mert dolgom van, másnap bementem és közölték: "tegnap ki lettél léptetve". A miért pedig annyi volt, hogy "túl léptük a bérkeretet".

2014. márc. 2. 18:21
 9/13 anonim válasza:

Amit az első válaszadó leírt, az tökéletesen IGAZ!

Diákként dolgoztam a TESCO-ban( Budapesten, kb. 8-10 TESCO áruházban), és nekem is teljesen az a tapasztalatom, mint amit leírtak már előttem.

Árufeltöltő, ügyfélszolgálat, pénztárosi munkakörben a TESCO nagyon-nagyon rossz.

Raktár: ....pfffff. Még hogy nincs raklap.

10 méter magasan vannak a raklapok. A kisebb dobozok vannak csak kocsin.

Nem mehetnek be árufeltöltők: DEHOGYNEM! :D ... Akkor soha nem végezne az éjszakás műszak, ha nem tehetné meg.

Ha végeztél a munkáddal, akkor menni kell segíteni, akik lemaradtak. HA az áru nincs kipakolva reggel 06:30-ig, akkor bent kell maradni tovább.( állandó dolgozóknak)

Ahol dolgoztam:

Keleti-Fogarasi utca(Pillangó)-a híres Váci utcaiban-Újpesten, Gödöllőn, és nagyon sok kis Tesco ban is.

Az év legrosszabb munkahelye a TESCO!

Annyi, hogy diákként tényleg nem kellett tovább bent maradnunk, mint a rendes dolgozóknak... de aki állandósok voltak, azokat rendszeresen "megkérték".

Sőt, még nekem is mondták, hogy " ezt még meg kéne csinálni"... de hát... :)

SPAR-ba jelentkezz!:) Ha írsz egy jó motivációs levelet, akkor fel fognak venni!:)

Ha elakadtál a motivációs levélnél, akkor csak szólj!

2014. márc. 3. 20:15
 10/13 anonim ***** válasza:

# 8

Há'ja, a Váci út gáz hely.

A HTM(M) = Hátsó Területet Működtető Munkatárs

Nekik (kéne), hogy legyen targis jogosítványuk, napközben az ő dolguk a szárazáru raktár rendben tartása.

Az éjszakai műszakban pedig az árufeltöltők helye az eladótér, az áru mozgatása a raktárból ki-be pedig a csopvez. dolga. Ha ez nem így megy valahol akkor nem üzemeltetik megfelelően a folyamatokat, ennyi.

2014. márc. 3. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!