Bölcsészek, hogyan helyezkedtetek el?
Nyelvszakot végeztem és sok ismerősöm is.
Sokan tanítunk suliban + magánban, amiből azért ki lehet jönni. Általában elégedettek is vagyunk (nem azért, mert olyan sokat fizet a közoktatás, hanem azért, mert az egyetem kezdetén sem számítottunk többre!)
Egyik ismerős helpdesk-esként dolgozik, telefonos ügyfélszolgálat idegen nyelveken, ő bruttó 300 felett keres és elégedett.
Többen mennek bölocsészként nagyobb cégekhez is titkárnőnek, külföldi kapcsolattartónak, és nem keresnek rosszul, elégedettek.
Egy nem nyelvszakos bölcsész nem tudom milyen munkát talál a tanításon kívül. :(
Az első vagyok.
Egy nem nyelv szakos bölcsész tényleg nehezn tud elhelyezkedni. Nem tudom, hogy takarít-e, vagy benzinkutas...
Ismeretségi körömben volt aki egy autószalonban dolgozott, volt aki gyorsétteremben...
Egy magyar, vagy egy töri szakkal nem tudom mit lehet kezdeni, ha nem akarsz tanítani, esetleg be lehet próbálkozni a médiával, bár oda az ismeretség sem árt.
Hülyeség.
A bölcsész diplomások 85%-a fél éven belül elhelyezkedik. A maradék 15% sem munkanélküli, hanem például GyES-en van, vagy tovább tanul. A kezdő átlagfizetés nettó 132 000 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!