Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Rendőr (nyomozó) vagy rendőrti...

Orsay Csilla kérdése:

Rendőr (nyomozó) vagy rendőrtiszt szeretnék lenni! Nagyon nehéz lerakni az iskolát?

Figyelt kérdés
Természetesen Magyarországon

2014. febr. 26. 19:58
 1/6 anonim válasza:
Szia, itt [link] megtalálsz mindent, ami fontos lehet. Tavalyi ponthatárokat is például.
2014. febr. 26. 20:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi de ide csak érettségi utan lehet jelentkezni.nem?
2014. febr. 27. 16:52
 3/6 Német_Tibor ***** válasza:
59%
Egy nyomozónak vagy tisztnek az a minimum, hogy legyen érettségie.
2014. febr. 28. 09:28
 4/6 Maki81 válasza:
Továbbmegyek... Mindenféle rendőrnek kell érettségi! A rendészeti szakközépiskola megkezdésének egyik feltétele a sok közül.
2014. márc. 13. 11:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyok h**** tudom !! :P Nem a kérdésemre válaszoltatok! :P
2014. márc. 13. 15:34
 6/6 Maki81 válasza:
100%

Jó akkor kezdjük az elejétől: Első kérdés vissza, hogy mennyi idős vagy? 18 és 35 közötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező fizikálisan alkalmas egyén lehet rendőr.

Ahhoz, hogy rendőr legyél két - vagyis három - lehetőség áll a rendelkezésedre. Most inkább a két legcélravezetőbbet írom le:

- 1 rendészeti szakközépiskola

- NKE - volt RTF

Ahhoz, hogy nyomozó legyél, nem kell szükségszerűen főiskolai végzettség, mivel vannak nyomozó tiszthelyettesi beosztások is.

Az RSZKI- s végzettséggel (+ nyomozói szaktanfolyam )lehetsz nyomozó, de gondolom ehhez kell az is.

AZ RSZKI elvégzése manapság már - tapasztalataim szerint - nem nagy kihívás. De attól függetlenül még tanulni kell... és nemcsak azért, hogy sikeresen levizsgázz...

A másik lehetőség az NKE ( de inkább maradjunk azRTF- nél, nekem az a megszokott ) Ott - értelemszerűen - sokkal nagyobbak a követelmények,többet kell tanulni. De azért - mint a számok mutatják - egyáltalán nem lehetetlen, bár van akinek könnyebb, van akinek nehezebb és van aki az első akadály láttán feladja.

A harmadik lehtőség, amibe nem akarok nagyon belemenni, az a civil diplomával, civilként nagynehezen bekerülni a rendőrséghez és az ún. átképzőt elvégezni. De ez a nehézkesebb.

Szóval személy szerint az első két lehetőség valamelyikét ajánlanám neked. Én először RSZKI- t végeztem el 12 évvel ezelőtt, aztán az RTF- et. Úgyhogy van összehasonlítási alapom. Amiben megegyezik mindkettő, hogy tanulni kell és az elsajátított tudásanyagot alkalmazni

2014. márc. 19. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!