Rendőr (nyomozó) vagy rendőrtiszt szeretnék lenni! Nagyon nehéz lerakni az iskolát?
Jó akkor kezdjük az elejétől: Első kérdés vissza, hogy mennyi idős vagy? 18 és 35 közötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező fizikálisan alkalmas egyén lehet rendőr.
Ahhoz, hogy rendőr legyél két - vagyis három - lehetőség áll a rendelkezésedre. Most inkább a két legcélravezetőbbet írom le:
- 1 rendészeti szakközépiskola
- NKE - volt RTF
Ahhoz, hogy nyomozó legyél, nem kell szükségszerűen főiskolai végzettség, mivel vannak nyomozó tiszthelyettesi beosztások is.
Az RSZKI- s végzettséggel (+ nyomozói szaktanfolyam )lehetsz nyomozó, de gondolom ehhez kell az is.
AZ RSZKI elvégzése manapság már - tapasztalataim szerint - nem nagy kihívás. De attól függetlenül még tanulni kell... és nemcsak azért, hogy sikeresen levizsgázz...
A másik lehetőség az NKE ( de inkább maradjunk azRTF- nél, nekem az a megszokott ) Ott - értelemszerűen - sokkal nagyobbak a követelmények,többet kell tanulni. De azért - mint a számok mutatják - egyáltalán nem lehetetlen, bár van akinek könnyebb, van akinek nehezebb és van aki az első akadály láttán feladja.
A harmadik lehtőség, amibe nem akarok nagyon belemenni, az a civil diplomával, civilként nagynehezen bekerülni a rendőrséghez és az ún. átképzőt elvégezni. De ez a nehézkesebb.
Szóval személy szerint az első két lehetőség valamelyikét ajánlanám neked. Én először RSZKI- t végeztem el 12 évvel ezelőtt, aztán az RTF- et. Úgyhogy van összehasonlítási alapom. Amiben megegyezik mindkettő, hogy tanulni kell és az elsajátított tudásanyagot alkalmazni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!