Bűnügyi nyomozó szeretnék lenni, tudnátok válaszolni néhány kérdésemre?
Üdv.
Megcáfolom az előttem szólót. Nem igaz az, hogy könnyebben vesznek fel tiszthelyettesi után. Főleg a mai keretek között a Rendőrségnek nem érdeke tiszthelyettesekből tisztet faragni. Nagyon kevés rendőrt tudnak utcán alkalmazni mert durván a hazai rendőrök több mint fele tiszti beosztásban van. Visszatérve a kérdésedre,
én még a hajdani RTF-en végeztem, közrendvédelmi szakon. Ugye akkor még nem élt a mai Bolognai képzési rendszer. Mivel nagyon sok nyomozó barátom van illetve a nagybátyám is az volt igencsak belelátok a nyomozók tevékenységébe is. Az első dolog, hogy jelentkezel a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre. Ehhez ezt az évet véged kell keményen dolgoznod ha érvényesülni akarsz. Igaz nagy a verseny, de ha van elég akaraterőd bármit elérhetsz amit magad elé kitűzöl. Az iskolán belül van egy pár hónapos alapkiképzés. Ez a tiszthelyettesin is így van csak a tisztin az elméletet talán jobban átadják. Tehát az első évben már látszik, hogy ki való az iskolába és ki nem. Ha precíz és pontos vagy akkor nem lesz ezzel problémád. Az alapkiképzés alatt ha a minimumot nem teljesíted akkor szépen kitessékelnek. Amikor az alapképzést sikerrel elvégzed akkor hadnagyi vagy a 4,5 átlag felett végzel akkor főhadnagyi rendfokozatba kerülsz. Ez már egy ajánlólevél neked a jobb helyekre, valamint megspórolsz vele 3 évet ami később számítani fog. Alapképzés utána csak 2 éves szakmai gyakorlat után jelentkezhetsz mesterképzésre. Tulajdonképpen a mesterképzés elvégzése után van egyetemed addig csak főiskolai okmányod van. Ez pénzben is többet jelent. Manapság a volt RTF-es tiszteket is küldik mesterképzésre mert bizonyos beosztások betöltéséhez szükséges. Remélem tudtam segíteni, ha még kérdésed van írj.
Szia.
A mesterképzést csak munka mellett levelezőn lehet folytatni. Nincs már NNI az egész szervet "feloszlatta" a belügyminiszter, arra hivatkozva, hogy sok embert foglalkoztatnak eredménytelenül. A NNI-t a Készenléti Rendőrségbe akarják beolvasztani. Így erről már nem tudok nyilatkozni. De akik ott dolgoztak azoknak a nagy része már öreg róka a szakmában. Igaz én személy szerint nem ajánlom a nyomozó szakmát mert nagyon güris, régen ha nem volt ügyed már unalmadban bűnügyi járőrözgetés közben azt se tudtad mit csinálj, ma úgy kezdik hogy íróasztal ez meg ez meg ez, papírmunka aktatologatás. Van mikor 3 napig egyfolytában bent ülnek az kapitányságon annyi melójuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!