Mihez lehet kezdeni, ha semmi se sikerül?
Ha két éve egyértelmű, hogy kevés vagy a munkaerőpiacnak, miért nem képzed magad tovább?
Érettségizett, jogosítvánnyal rendelkező emberből rengeteg van - ezért nem vagy versenyképes. Mivel tudsz többet, mint ők?
Gondolkodj a munkaadók fejével és tedd magad értékesebbé! Válassz képzést, tanulj nyelvet, stb.
Ideje lenne valami szakmát tanulni, mert érettségi, jogosítvány, az nem szakma.
Ha 2 éve keresel munkát és regisztrálva is vagy munkanélküliben ez idő alatt, akkor meg kell érdeklődni, hogy beiratkozhatsz e induló tanfolyamra, ők fizetik.
Én 26 éves vagyok, szintén 2 éve munkanélküli (leszámítva 1-2 időszakos munkát, de az nem nagy dolog). Közgazdász diplomám van, beszélek nyelveket, van jogosítványom.
Nem bunkóságból mondom, de ezek után egy érettségivel ne várj túl sokat.
Manapság a mérnököket, IT szakembereket keresik elsősorban. Egy mérnök ismerősöm 1-2 hét alatt talál új munkahelyet, ha váltani szeretne.
Meg bizonyos szakmák is jól mennek, de azok inkább "férfiasak", én pedig nő vagyok.
Szóval nem egyszerű. Én is gondolkozom egy tanfolyamon, de anyagilag nem nagyon fér bele jelenleg.
Érdemes olyan helyekre is küldeni CV-t, ahol éppen nincs meghirdetve állás, meg az összes ismerőst végigkérdezni, hátha tudnak valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!