Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 5 év után hogyan készüljek...

5 év után hogyan készüljek fel a munkába visszamenésre?

Figyelt kérdés
Küldő jelzés szerint anyukás lettem. Ez azt jelenti, hogy lassú pld. Én nem éreztem, mert megállás nélkül pörgök,m mint a gép, de dolgozó kollégái szemmel lassú vagyok.
2014. febr. 26. 07:41
 1/10 anonim ***** válasza:
94%

Már visszamentél dolgozni, vagy még csak tervezed? (már a kollegák kritikája miatt kérdem)

Én 4 év után fogok visszmenni dolgozni, fél év múlva. Már most nézem a jogszabályi változásokat (szakmában gyakran változik), illetve erős tudást igénylő táblázatokat kell készíteni, ebben tuti felejtettem, tehát biztos átnézem a régi táblázataimat, mit-hogyan csináltam. Kiváncsian várom, hogy miben változott a munkám, de én is pörgösnek érzem magam, mind a magánéletben, mind a munkában. De sok gyermektelen anyuka, egy-egy beszólás-félmondat után, mondjuk mikor a gyerek szóba kerül könnyen "leír", hogy anyukásak lettünk. Nyilván változunk és nem is baj, hogy az anya, anyaként is tud viselkedni, kérdés az , hogy kellőképpen el tudod-e végezni az anyaság mellett a feladataidat.

Én spec. inkább attól tartok jobban, hogy fogom megoldani a bölcsibe-oviba elvitelt-hazahozatalt és a munkabájárást egyedül.

2014. febr. 26. 08:08
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
Kezdetnek segítene, ha értelmezhetően fejeznéd ki magad. Bocs, de tök zavaros, amit írtál. Annyit értek belőle, hogy lassúnak látnak, de te nem úgy érzed? Akkor mondjuk ezzel nincs sok tennivaló, vagy nekik van igazuk vagy neked.
2014. febr. 26. 08:15
 3/10 A kérdező kommentje:

Még nem mentem vissza, talán vissza sem vesznek, mert nem szokás visszavenni nálunk anyukákat. Amikor bementem, akkor látta rajtam, illetve azóta többször beszéltünk is.

Jártam iskolákba a gyed alatt. Viszont ezek elméleti tudások, semmi gyakorlatom nincs abban, amit tanultam.

A munkánk pörgős volt, de olyan....a céges szoftvereket kellett kezelni, nem volt speciális tudást igénylő, azóta már újak vannak.

2014. febr. 26. 08:18
 4/10 A kérdező kommentje:

Zavaros? Jaj.

Segítesz, hogy lássam, hogy hol zavaros, mert nem veszem észre magam. Talán erre gondolt a kolléga is.

A klaviatúrám brutál gáz, de gondolom, nem erre gondolsz.

Köszönöm!

2014. febr. 26. 08:20
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
"Küldő jelzés szerint anyukás lettem." Ez mit jelent? Oké, hogy azt, hogy lassú, de honnan tudják, ha még nem is mentél vissza? Mi az, hogy küldő jelzés?
2014. febr. 26. 08:33
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
Jó, hát nálam is még eléggé reggel van, tehát így megnézve a "dolgozó kollégái" nyilván "kollégák" akart lenni, ez klavi probléma, de a küldő jelzést nem tudom értelme......ahhhhhh külső jelzés....okkkééé..reggel van. :) bocs.
2014. febr. 26. 08:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
2. és 6. voltam. :) figyelj a klavira. inkább ne pörögj annyira.:)
2014. febr. 26. 08:39
 8/10 A kérdező kommentje:

Külső jelzés szerint. A külvilág, akik nem az anyukás mindennapjaimban látnak engem, hanem csak amikor bementem a munkahelyemre.

Semmi gond, köszönöm a segítséged!

2014. febr. 26. 08:41
 9/10 A kérdező kommentje:
gyorsan is ...próbálok írni, mert 3-an is lebetegedtünk most a családba meg ...a klaviatúrám néha csinál furákat...szegény már 10 éves lesz :)de ettől még szoktam furán fogalmazni :(
2014. febr. 26. 08:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem tudsz mit tenni, ha visszavesznek, örülj, majd meglátod mik a követelmények, esetleg otthon még gyúrhatsz munka után, ha lesz időd.

Ha nem vesznek vissza, az a nagyobbik baj, mert 5 év után kicsi gyerekkel nagyon nehéz állást találni.

Én is így voltam, mint te, kirúgtak, pedig még GYED alatt is tanfolyamra jártam.

Bárhol interjún szóba került, hogy GYED-ről nem vettek vissza, már ajtót is mutattak. Volt aki nyíltan megmondta, hogy nem hiszi el, mert kötelező visszavenni a kismamát, biztos nem dolgoztam előtte sem jól.

Az önéletrajzba ne írd bele, úgyis passzív a munkaviszonyod, tehát van munkaviszonyod, ha szóba kerül miért mentél el, mondd, hogy leépítések voltak.

Hazudni kell interjún, különben nem vesznek fel sehova. Tudom, most sokan lehurrognak, de saját tapasztalatból mondom. Én gyerek miatt az új munkahelyemről egy napot sem hiányoztam, de elég nehezen akartak felvenni bárhova is, ha meghallották, hogy 2 kicsi gyerekem van.

2014. febr. 26. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!