Miért kell minden meghírdetett állásra felsőfokú végzettség és nyelvtudás és nagy gyakorlat?
szerinted??a tapasztalat előny,nem kell a munkáltatónak időt,pénzt,energiát szánni arra,h.begyakorold a dolgokat..
a nyelvtudás pedig a mai világban alap...külföldiekkel is tudni kell kommunikálni...
Elvileg a gyakorlott munkavállaló gyorsabban be tud illeszkedni a csapatba és önállóan tud dolgozni. Bár én már tapasztaltam az ellenkezőjét is. Embere válogatja.
A felsőfokú végzettség mint elvárás egy trendi dolog. Néhány multi kitalálta, aztán mindenki majmolja. Nekem más tapasztalatom van. Inkább alkalmazok egy talpraesett érettségizett munkatársat az adminisztrációs munkára, mint egy tesze-tosza diplomást, aki folyamatosan panaszkodik, hogy milyen megalázó neki ez a munka.
Lássuk be, hogy a legtöbb irodai munka nem a kreativitásról híres. Régen amikor nem volt ennyi diplomás, akkor ez érettségizettek csinálták az adminisztrációt. Ráadásul számítógép sem volt, sokkal több dologra kellett figyelni, olyan hibákra, amiket ma már kiszűr a számítógépes program.
A nyelvtudás megint pozíció függő. Nem mindenki tárgyal külföldi partnerekkel. Ha nem használja a nyelvet, akkor megkopik a tudás. Akkor meg minek követeljem meg.
Túl kevés a munkahely, ezek a követelmények megtizedelik a lehetséges jelentkezők számát!! A nyelvtudás meg főleg felesleges egy magyar cégnél, nem mindegyik partner külföldi
Ha igen arra biztos meg van már a kapcsolattartó nyelvtudással.Egy melós meg nemfog szóhoz jutni , nincs abban a közelségben.
Azért mert ma már boldog-boldogtalan képes diplomát szerezni. Az érettségi elértéktelenedett. Kb 10-15 évvel ezelőtt egy érettségizett ember is nagyon okosnak számított, ha meg valakinek diplomája volt, akkor nagyon hamar fényes karriert tudott befutni. Ma meg? Én tanítottam gimnáziumban, hát röhejesen nevetségesek a követelmények, egyesek szó szerint írni-olvasni alig tudtak, mégis át kellett engedni őket, mert kevés a diák, mindenkit nem lehet megbuktatni. Ezek után én is azt mondom, hogy őket nem venném fel irodai adminisztratív munkára. Persze tisztelet a kivételnek.
És ezzel párhuzamosan sajnos a diplomának sincs túl nagy értéke, a diplomás munkanélküliség is hatalmas. Én 2 diplomával csináltam olyan munkát, hogy szerintem 8 általános simán elég lett volna hozzá. De megkövetelték, megtehették. Ha nincs szakirányú tapasztalatod, akkor protekció nélkül a diplomával sem mész semmire.
A férjemnek sincs diplomája egyébként, és sajnos ugyanazt tapasztalja, mint te. Magasépítő technikus, minden szakirányú álláshoz diploma kell. Nem is tudom miért nem zárják be ezt a szakközépiskolát. Kőműves mellé segédmunkásnak minimálbérért felvennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!