Friss szülésznő diplomával KÜLFÖLDÖN mennyit lehet keresni?
Egyenesen ide gyere, a nénetekhez tanulni. A suli is könnyebb, a képzés is gyakorlatibb, a nyelvet megtanulod, és nem utolsó sorban nem fizetsz súlyos pénzeket a képzésért. És boldogabb fősulis éveid lesznek, mint otthon.
Gyakorlat nélkül kb. kezdő ápolónőnek vesznek fel először.
Én is gondolkodom külföldben, de minimum 5 év az előírt szakmai tapasztalat.
Én idén diplomázom, 2 nyelven folyékonyan beszélek, és szaknyelvet is tanultam 2 évig, de sehova nem fognak felvenni szülésznőnek tapasztalat nélkül, maximum idősek otthonába pelenkázni, ápolói munkakörbe.
Egyébként változó... Angliában 1,2 millió/hó körül (adó nélkül, de ott nagyon drága az élet), Németország 800 ezer körül, Svédország, Dánia 1 millió körül. Ezeket tudom.
Viszont mivel 2012 után kezded el, alá kell írnod a "röghöz kötéses" szerződést, mellyel vállalod, hogy 5 évig a diplomáddal itthon dolgozol. Vagy vissza kell fizetned az államilag támogatott képzést, ami 8x600 ezer Ft, de nagyon nehéz külföldön szülésznőként érvényesülni, munkát találni.
Viszont azzal is számolnod kell, hogy kell tenni ebben a munkakörben egy kis "különbözeti" vizsgát mindenhol, hogy felmérjék, ér-e annyit a magyar diplomád, mint a külföldi (a magyar szakemberek nagyon keresettek, mert jóval túlteljesítenek).
Azzal is kell számolnod, hogy ez a szakma borzasztóan túltelített lett néhány éve, nagyon kevés az állás ajánlat, és sokat vesznek fel erre a szakra (idén 120-at vettek fel hozzánk, amikor én kezdtem, még csak 30-an voltunk). A tőlünk kikerült szülésznők többsége általában pályaelhagyó, segédápoló, vagy munkanélküli lesz.
3-as vagyok.
4-es válaszoló, akkor nem kicsit el vagy tájolódva.
A tarifa változó helyenként, kisvárosban 5-10 ezer Ft, nagy városban maximum 30-40, és egy normális szülésznő sem vállal havonta 3-4-nél több kismamát, hogy ne csússzanak össze, és tudjon minddel foglalkozni (szülés felkészítés, nst, konzultációk, stb....).
Mondjuk ilyen szülésznőnél biztos nem szülnék, aki ennyit bevállal, aztán egyszercsak a kialvatlanság miatt majd egy gyerek meghal a kezei között...
Én nem fogadtam szülésznőt, vidéki kisvárosban szültem, de mivel nagyon elégedett voltam, adtam az ügyeletes szülésznőnek 10 ezret. Másodiknál nem adtam semmit, fél óra alatt megvolt minden.
Nem hiszem, hogy halálra keresik itthon magukat, kizárólag akkor, ha menő kórházban dolgoznak és túlvállaják magukat. Pécsen emiatt pl. korlátozták a szülősznő választást, egy évben összesen 10 kismama fogadhat fel egy szülésznőt!
A magyar szulesznoi diplomat elismerik mindenhol az eu ben ezzel nem lesz gond DE a magyar kepzes nem praktikus es nem keszit fel onnalo mukodesre es felelossegre.Otthon az orvos csicskasa vagy kulfoldon sajat praxisban vagy korhazban sajat rendelesben onnaloan dolgozol.
Es itt jon a gond a magyarban vegzett ezt nem tudja elvegezni igy sehova nem veszik fel es kulfoldon is marad a segedmunka es apolas idossek otthonaban.
A szuleszet ny eu ben egesz mas es oszinten senki nem var a hires magyar szakemberekre mert nincs gyakorlatuk.elmeleti tudas pedig a praktikus kommunikacio orientalt szakmaban nem er sokat.
Ha ugy dontesz tanulj kulfoldon bar 100x tulkepzes van es sorsolassal kerulhetsz be a fosulira.
A holland szulesznoi kepzes a legjobb az eu ben.
Egy maganpraxis ott evi 100 szules a norma ez evi 72ezer eu bevetel de ebbol meg adot befektetes stb lejon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!