Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van esély egyáltalán így...

Van esély egyáltalán így állást találni?

Figyelt kérdés
Elég sok helyre elküldtem már az önéletrajzom e-mailen keresztül, de eddig egy helyről kaptam csak választ, hogy már betöltötték az állást. A többi helyről még ennyire se méltattak. Szóval van esély egyáltalán arra, hogy így állást találjon az ember, hogy elküldi az önéletrajzát a meghirdetett állásokra? Vagy mit kéne csinálni? Bemenni személyesen érdeklődni? De úgy vagyok vele, hogy ha valaki azt akarná, akkor odaírná azt, hogy jelentkezés módja személyesen. Vagy nem?

2014. febr. 14. 17:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
22%
Én eleve csak arra megyek rá ahol vagy telefonon kell jelentkezni vagy személyesen.Email az jó nagy kamu,vagy jön vissza egy gépi válaszlevél vagy annyit se mondanak h nem kellesz.Többségük már betöltött állás,csak hát meg kell hírdetniük hiszen törvény van rá ha jól tudom.
2014. febr. 14. 17:34
 2/16 anonim ***** válasza:
46%

A versenyszférában már miért kellene meghirdetni bármilyen állást is? Az az állami szektor, amire te gondolsz (kozigallas)

Kérdező, nem sok értelme van személyesen bemenni, max. a recepcióig jutnál el. Próbálkozz tovább, napi 10-20 jelentkezés a minimum!

2014. febr. 14. 18:08
 3/16 anonim ***** válasza:
46%
Mintha lenne más választás, mint ezt tenni... Próbálkozni kell, nincs más megoldás!
2014. febr. 14. 18:14
 4/16 anonim ***** válasza:
37%

"Többségük már betöltött állás,"

Ezzel vigasztalják magukat azok, akik nem felelnek meg...

"csak hát meg kell hírdetniük hiszen törvény van rá ha jól tudom."

Nincs ilyen törvény, csak a közig.-ben.

Kérdező:

Igen, van értelme. Csak azt értsd meg, hogy egy állásra jelenleg (legyen az képzettséget igénylő vagy nem) pozíciónként 2-300 jelentkezés érkezik. Ha nem vagy tökéletes jelölt akkor esélyed sincs (akkor se lenne, ha személyesen vagy telefonon érdeklődnél), ha meg tökéletes jelölt vagy akkor már csak 20-30 másik jelentkezőt kell lepipálnod személyesen.

Ahol jelenleg én dolgozom ott a 12 pozícióra 5300 (igen, ÖTEZERHÁROMSZÁZ!) jelentkező volt. 11 társammal együtt vettek fel, személyes interjúig összesen 100 ember jutott el. A többiek nyilván azt hiszik, amit az első válaszoló is - hogy már biztosan előre meg volt bundázva vagy hasonló. Pedig nem.

2014. febr. 14. 19:16
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Működik az e-mail. Próbálkozz.
2014. febr. 14. 19:18
 6/16 anonim ***** válasza:

"Többségük már betöltött állás,"

Ezzel vigasztalják magukat azok, akik nem felelnek meg... "

Sajnos ez a magyar valóság nagyon sok helyen, nem vigasztalás.

Nálunk jelenleg is ez megy, felvettek pár protekciós emberkét, már dolgoznak is, erre utólag meghirdették az állásokat és jönnek az érdeklődők, sajnos nem mondhatjuk, hogy feleslegesen strapálják magukat a jelentkezéssel, hanem fogadni kell, majd pár emberkét behívnak és kedvesen elbeszélgetnek velük, és letudva a dolog, ide utcáról nem vesznek fel senkit.

Az előző munkahelyem se volt más, oda se vettek fel senkit se protekció nélkül.

2014. febr. 14. 20:35
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tudom, hogy igazából nincs más lehetőség, próbálkozni kell. Csak egy idő után már nagyon elkeserítő, hogy nem írnak vissza sehonnan, pedig mindig reménykedek.

2014. febr. 14. 20:36
 8/16 anonim ***** válasza:
8%

# 6

Mint mondtam, maximum a közig-ben. Privát cég ilyen nem csinál, mert semmi értelme nem lenne.

2014. febr. 14. 20:46
 9/16 anonim ***** válasza:
Ez attól is függ, hogy mivel szeretnél foglalkozni.
2014. febr. 15. 00:29
 10/16 anonim ***** válasza:
15%

nem tudom hol laksz, de Budapesten kb 1 hónap alatt simán lehet állást találni. feltéve ha nincsenek irreális igényeid. a semminél még a minimálbér is jóval több, és legalább nem lesz lyuk az önéletrajzodban.

nekem is adódott már úgy hogy elvállaltam valami gyatra melót, mert bizony otthon lógatni a lábat nem egy dicsekvésre méltó dolog. aztán amikor jött egy jobb lehetőség, akkor váltottam.

pályázz meg mindent, amire van képesítésed, vagy alkalmasnak érzed magad arra a pozícióra.

a legelső állásomat is e-mailben pályáztam meg 8 évvel ezelőtt, és a mostanit is, ahol immáron 2 éve dolgozom. mindössze kellett hozzá egy normális, összeszedett CV, ami alapján szimpatikus lettem a HR-esnek és behívott. nem hazudtam benne soha, hiszen az hamar kiderül ha valami nem fedi a valóságot.

önbizalom és kitartás!

2014. febr. 15. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!