Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 1. Így jó eltudok majd helyezk...

1. Így jó eltudok majd helyezkedni? 2. Milyen fizetést kapnak?

Figyelt kérdés

1.Angol nyelv tudás, Ökológiából diploma, Pszichológia diploma. Főként állatokkal dolgoznék, esetleg Állatkert?

2.Milyen a fiuzetésük azoknak akik egy bizonyos fajt kutatnak évekig? Ki fizeti őket?

Köszi!:)

2009. dec. 7. 13:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%

Figyelj, 2 diplomás vagy és felteszed ezeket a kérdéseket? Vagy ez csak a terv?

A pszicho esetedben nem nagyon ér valamennyit.

Tisztában lehetnél azzal, hogy a kutatóprogramokat vagy meghirdetik intézmények, vagy amennyiben te találod ki, akkor szponzorokat kell szerezned hozzá.

2009. dec. 7. 13:33
 2/14 A kérdező kommentje:

Ezek tervek.

Bocsi, hogy feltettem a kérdést!

Több választ nem kérek köszi...

2009. dec. 7. 13:46
 3/14 anonim ***** válasza:

1.Angol nyelv tudás, Ökológiából diploma, Pszichológia diploma. Főként állatokkal dolgoznék, esetleg Állatkert?

Merész terv, mert mindkettő szakma nagy odaadást és sok időt, energiát igényel. Valószínűleg nem is fog menni mind kettő, úgyhogy választanod kell. Az állatokkal foglalkozáshoz nem kell pszichológia.

2.Milyen a fiuzetésük azoknak akik egy bizonyos fajt kutatnak évekig? Ki fizeti őket?

Hát attól függ, milyen faj, hol, milyen intézményben kutat. Az ökológusok nincsenek túlfizetve, úgyhogy ha a pénz erősen motivál, akkor ne válaszd.

A kutatást valószínűleg egy intézetben vagy egyetemen végzi, és ha szerencséje van, akkor az intézet fizeti az aktuális közalkalmazotti bérezés szerint. Ha incs szerencséje, akkor párévente kell pénzért kuncsorogni az államnál. Valószínűleg magáncéghez nem kellesz majd ökológusként.

2009. dec. 7. 13:53
 4/14 A kérdező kommentje:

Szivem szerint majmokat, vagy polipokat vizsgálnék.

Majmokat az Amazonas-nál. Oda jól jönne egy Spanyol nyelvvizsga?

Ha majom akkor: Bőgőmajom

Ha polip akkor pedig az Óriáspolip-ra koncentrálnék.

Állatkertben Ökológia diplomával?

Ha meg lesz az érettségi akkor Környezetvédelmi szakember leszek. Úgy mehetek állatkertbe?

Köszi.Köszi.Köszi

2009. dec. 7. 13:59
 5/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy hány éves vagy, de tudnod kell, hogy Magyarországról nem sokan (sőt talán tucatnyi ember se) volt majmokat kutatni az Amazonasnál. Óriáspolippal pedig dettó ez a helyzet. Ha ilyet szeretnél csinálni, akkor egy ottani ország egyetemére iratkozz be és élj ott, de ez nagyon-nagyon drága lesz.

Miért nem mennek magyarok majmokat meg polipokat vizsgálni? Mert ezek nem élnek Magyarországon és Mo-nak nem sok haszna lenne ebből, tehát nem adnak pénzt a kutatásra.

Állatkert az reálisabb, de valószínűleg alul kell kezdened, ha odaadó vagy, akkor jó.

Idő szempontjából mindkettő 5 év, válassz egyet. Pszichológusként értelmi fogyatékos, autista és elmebeteg emberekkel kellesz foglalkoznod főként, túlnyomórészt nem hétköznapi emberek mennek el pszichomókushoz kibeszélni a stresszt.

2009. dec. 7. 14:40
 6/14 A kérdező kommentje:

Milliós nagyságrendben beszélhetünk?

Állatkertben beosztanak egy bizonyos állathoz? Vagy elösszőr ( környezetvédelmi szakemberként ) trágya lapátolással kezdek?

2009. dec. 7. 14:44
 7/14 anonim ***** válasza:

Az állatkertben létezik olyan, hogy önkéntes, (ha még létezik), elsősorban őket kell megkeresni, megkérdezni hogy van-e lehetőség. Az jót tenne neked, ha már most elkezdenél járogatni, igen, lapátolni meg ilyenek, mert akkor több esélyed van, hogy majdan téged foglalkoztassanak.

Ahogy írták előttem is, magyar ösztöndíjat nem fogsz kapni majomkutatásra, mert még a magyar ökológiai problémákra se jut pénz. De ez nem jelenti azt, hogy ne végezhetnél itthon, csak tanulj jól és szerezz ösztöndíjat külföldre.

Namost mondok neked valamit, ami egy lehetőség. Van egy olyan mozgalom, hogy "kutató diákok", ami azt vállalja, hogy kutatásokkal foglalkozni akaró középiskolásokat hoz össze olyan kutatókkal, akik vállalják, hogy velük foglalkoznak. Írnod kéne ilyen kutatóknak, ezek nem harapnak, biztosan válaszolnak. Még az is lehet, hogy ha lenne kedved és időd, beszállhatnál valami ökológiai kutatásba, és megláthatnád, hogy milyen az.

Én egyébként rovarkutató akartam lenni Afrikában még a gimi elején is, aztán meg molekuláris biológus lettem.

Szóval itt ez az oldal: [link] A mentorok listáját a mentorok menüpont alatt eléred. Kikeresel pár embert, akik közel vannak hozzád és tetszik a területük (szerintem Dr. Barta Zoltán témája bejönne neked: Szociális táplálkozás, kooperáció evolúciója, optimális éves viselkedés, viselkedésökológia, állati személyiség)

A többi rajtad múlik, ha elindulsz, akarod és csinálod, akkor sokra viszed, ha nem, akkor nem. De szólok, hogy küzdelmes lesz.

2009. dec. 7. 15:17
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Magyarországon milyen állatfajok fenn maradását tartják a legfontosabbnak? ( pl: Kína: Panda )

2009. dec. 7. 15:37
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom egy ember írta e, de KÖSZÖNÖM szépen köszönöm a válaszokat! Nagyon sokat segítettek!!
2009. dec. 7. 17:35
 10/14 anonim ***** válasza:
Kérlek ne haragudj, én nem megbántani akarlak, csak elmondom, akkorákat hahotáztam a kérdéseiden és a válaszaidon. Én közgázt tanultam meg marketinget és mindig is az volt a munkám, hogy fontos, rangos üzletemberek körül ugráljak, meg a pénzügyeiket intézzem, és annyira távol állnak tőlem, amik téged érdekelnek, hogy volt olyan, hogy azt hittem poénkodsz a polipokkal meg a bőgőmajmokkal..Hát ezekhez semmit sem értek, nálunk még biológia sem volt középsuliban, de nagyon sok sikert neked
2009. dec. 8. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!