Diákmunkánál bruttó 550 ft/óra kb. mennyi nettóban, tisztán?
550*0.16=88
550-80=462
Vagy ezt most miért írtad, előző?
el vagytok tájolva, a diákmunkából már rég nem csak szja-t vonnak.
Munkaviszony esetén ugyanúgy fizet mindent, mint bármelyik munkaviszonyos.
Iskolaszövetkezet esetén nincs csak járulék.
Te vagy eltájolva kedves utolsó válaszoló. Ha diákszövetkezeten belüli diákmunkáról van szó, akkor tényleg csak szja-t vonnak, járulékokat nem. Nem pedig fordítva, ahogy te írtad. Ez a klasszikus értelemben vett diákmunka.
Ha viszont nem diákszövetkezet közreműködésével dolgozik valahol a diák, akkor az valóban "rendes" munkának minősül, és akkor mindent vonnak a fizetéséből, adót, és járulékokat is.
#2/7 "Vagy ezt most miért írtad, előző?"
Azért írtam, hogy ha lát a kérdező más órabért, akkor ne tegye fel megint a kérdést, hanem ki tudja számolni maga is.
Hoába pontoztok le, én számfejtek diákokat, olyanokat is, akik maguk intézik a dolgukat meg oylanokat is, akik szervezett diákmunka keretében jönnek. És előbbi esetben mindent fizetniük kell.
Egyébként ezen semmi félreérthető nincs, hogy: Iskolaszövetkezet esetén nincs csak járulék.
HA azt akartam volna, hogy csak járulék van, akkor azt írtam volna: nincs (semmi), csak járulék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!