Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit kell ahhoz tanulni, hogy...

Mysterystudent kérdése:

Mit kell ahhoz tanulni, hogy üzleti pályára tudjak menni?

Figyelt kérdés
Ez alatt azt értem, hogy például egy vállalat ügyvezetöje, tanácsadója, üzemeltetés vezetöje stb. lehessek. Az üzleti élet érdekel, és utánna is néznék saját magam, de azt se tudom, hogyan keressek rá. Kérlek szépen segítsetek!

2014. febr. 3. 09:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Gazdasági szakirány.
2014. febr. 3. 09:33
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

Jaj. Kisse fogalmatlannak tetszik lenni.

Nem vegzettsegtol fugg, hogy vezeto leszel-e, hanem elsosorban tapasztalattol. Ugyvezeto lehetsz minden nelkul is, hiszen a sajat cegedben akar az ugyvezeto is lehetsz.

Az 'uzleti elet' mint olyan egyszeruen nem letezik. Menj gazdasagi palyara (kozgazdasagi szakkozep, vagy gimnazium es kozgaz egyetem), vagy inkabb tanulj valami mernoki szakmat.

2014. febr. 3. 09:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Kevered a szezont a fazonnal. Te főnök akarsz lenni, de az nem szakma, hanem érdem, státusz, előléptetés, amit akkor kapsz meg, ha jól dolgozol.

Cégvezető pedig csak akkor lehetsz, ha céget indítasz. De ehhez tőke kell és szintén ami az előléptetéshez: tapasztalat.

2014. febr. 3. 11:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Tévedés...én nem feltétlen fönök akarok lenni...azzal én is tisztában vagyok, hogy a vezetöi státuszt az kapja aki megérdemli (jobb helyeken), aki tapasztaltabb. csak azért hoztam fel példának, hogy tiszta sor legyen, mit is akartam kérdezni ezzel.
2014. febr. 3. 16:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja....és köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 3. 16:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Akkor félreértettelek. Próbáld meg kicsit jobban leírni, mert nem tudom, mire gondolhattál.

"vállalat ügyvezetöje, tanácsadója, üzemeltetés vezetöje stb. lehessek. Az üzleti élet érdekel, és utánna is néznék saját magam"

Az ügyvezetőt ugye tisztáztuk, ahhoz az kell, hogy te alapítsd a vállalkozást.

Tanácsadó sokféle lehet. Könyvelési tanácsadó, adó tanácsadó, IT tanácsadó, processz reorganizációs tanácsadó, stb.. ezek megint csak mind külön szakmák.

Üzemeltetés vezetője - ez egy beosztás, "főnök", lehet attól még mérnök, orvos, akár gyári betanított munkás is.

2014. febr. 3. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!