Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire hátrány az ha angol...

Mennyire hátrány az ha angol helyett németet tanulok és mérnöki pályára vagy Informatikai pályára szeretnék tanulni főiskolán vagy egyetemen? Melyek azok a szakok melyekhez nem kell angol nyelv?

Figyelt kérdés
2010. máj. 2. 18:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Hét el kell, hogy keserítselek, manapság már nem nagyon találsz olyan szakot, ahova ne kellene az angol, ez mérnökin és infon fokozottan igaz. Az angol alapvető elvárás a munkaerőpiacon is, az összes többi csak utána jön. Sőt, ha több nyelvet tudsz, nagyobbak az elhelyezkedési esélyeid is.

Szóval én azt tanácsolom, hogy kezdd el az angolt most (bár nem tudom, mennyi idős vagy), de legkésőbb az egyetemen/főiskolán.

2010. máj. 2. 18:37
 2/8 A kérdező kommentje:
németet és franciát tanulok a francia nem jön be némettel jól állok de angolt soha az életben nem tanultam ja és 10.-es vagyok!
2010. máj. 2. 18:53
 3/8 anonim ***** válasza:

Akkor még pont időben vagy, hogy elkezdd az angolt.

De most tényleg, pl. info szakon, ahol temérdek angol szó és kifejezés van, nem elég a német. Melyik informatikai vállalat alkalmazna téged angol nylevutdás nélkül?

2010. máj. 2. 19:07
 4/8 anonim ***** válasza:
A franciát helyettesítsd az angollal, ha lehet. Ha nem lehet, akkor kénytelen vagy pluszba felvenni. Az eddigi franciatudásod nagy segítségedre lesz az angolban.
2010. máj. 2. 19:15
 5/8 A kérdező kommentje:
akkor mondhatnánk semmi hisz a francia tanár nem tanít rendesen angol kezdő nem indult akkor ez kilőve:S de azért köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 2. 19:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én németes létemre tökéletesen boldogulok a mérnöki pályán. Az angollal olyan sokat nem foglalkoztam sose. Tanulás során ragadt rám a szakmai szókészlet.

De egy valamit kérnék, így mindenki nevében: mielőtt idegen nyelven kezdesz el tanulni, picit csiszold a magyar nyelvtudásodat is. Legszívesebb minden pályázat követelményeibe beleírnám, hogy a magyar nyelv felsőfokú ismerete is legyen kötelező, mert manapság ez az, ami nagyon hiányzik.

2010. máj. 2. 21:59
 7/8 A kérdező kommentje:

utolsó!milyen szakon vagy és hogy melyik suliba?

gyakorlok még:D!!

2010. máj. 3. 13:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen mérnöki pályáról álmodsz. A gépiparban a némettudás előnyösebb - itthon legalábbis -, mint az angol. De persze alap, hogy az ember mindkettőt beszélje.
2010. máj. 10. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!