Belemenjek ilyen szerződésbe?
Egy vasipari cégnél dolgozom Mint cnc robot hegesztő Jelenleg 184K bruttó az alap erre jönnek különböző pótlékok és juttatás ami 240K bruttót eredményez.
Sokan beszélgettük hogy ki kellene menni külföldre dolgozni, erre pénteken hármunkat behívatott engem és két hegesztő munkatársamat a főnök tud adni +50.000ft bruttó és kapunk egy új autót (mármint a cég) hogy azzal járjunk be dolgozni és fizetik a üzemanyagot is. Cserébe alá kell írnunk egy 5 éves szerződést amennyiben ha felmondunk akkor ki kel fizetni az autó amortizációját értékcsökkenés és az üzemanyagot visszamenőleg valamit egy tanfolyam árát. A több 100 órás tanfolyamot nem kell elvégezni csak úgy kapunk egy minősítést majd ők azt elintézik.
Az autó meg úgy jött hogy 2 éve állandóan mondjuk hogy van autó csak fizessék ki az üzemanyagot mert nagyon rossz a tömegközlekedés nekünk vidékről,1,45 óra bejutni busszal ami autóval 30perc lenne.
Valószínű ha csak hármótokat hívatott be jól dolgoztok és hosszú távon számol veletek a cég.
Én úgy belemennék mint a huzat. Új autó 200.000ft nettó nekem ez az álmom.
Persze ez nem rábeszélés csak vélemény. De milyen jó lesz majd nyáron a klímás autóval hazamenni. ;)
Ha szereted a helyet, és megelégszel azzal, hogy 5 év múlva is a jelenleg bruttó 50 e Ft-tal növelt fizetésed lesz, akkor menj bele.
Ha valóban ki szeretnél menni külföldre, akkor ne fogadd el, hiszen ezzel 5 évre odaláncolnád magad a helyhez.
Hát nézd, ez most cirka 100e forint béremeléssel ér fel. Az 50 bruttó kb. 25e forintot jelent, ha eddig fizették a bérletedet akkor az 0, de ha nem fizették a bérletedet akkor annak az árát 100%-ban megspóroltad.
Egy új autó törlesztőrészlete kb. min. havi 50-60e lenne alsóhangon, ez is tiszta pénz, főleg, ha használhatod az autót hétvégén is magáncélokra.
A benzinpénz is talált pénz, ráadásul ha jól értem napi 2,5 órát spórolna neked SZABADIDŐBE az utazás, ami szinte megfizetethetetlen, mert azt azzal töltöd amivel csak akarod.
Ezek alapján mérlegeld és dönts. Szerintem eléggé korrekt ajánlatnak tűnik, ha csak nincs valami 100% tuti állás kilátásban én elfogadnám.
Nem olyan álom munka ez. nehéz koszos és néha begyullad az ember szeme ami elég fájdalmas.
Minden évben volt 2-5% béremelés (3 éve dolgozom ott)
A bérlet 83% át fizették nekem havi 3600ft volt a bejárás.
Az autót nem ingyen kapjuk cégautó lesz szerintem Tiat teepee mert azok vannak céges autók itt.
"Az autót nem ingyen kapjuk cégautó lesz szerintem "
Ööööö ti fizettek a cégautóért, mind dolgozók?!
Nem nem fizetünk semmit csak ha lelépünk, és ügye ez új autó már ez első éven bukik vagy 1.5 milliót az árából. + egy évi üzemanyag kb 300.000ft + kötelező szervizek biztosítás télgumi ezt mind ki kellene fizetni ha elmegyek öt éven belül ami 2-5 év alatt több millióft is lehet.(persze a cég ezt mind leírja az adóból neki ez haszon lenne ha elmennék)
Van saját autóm de nem fizetik ki az üzemanyagot ha hozok számlát akkor sem és a 83%át sem.
Ezzel csak azt a napi 2.5 órát nyerem és a havi 3600ft.
ezt a havi 50-60K nem értem.
Ha jol ertem 3an kaptok 1 kozos autot plussz fejenkent 50ezer emelest?!! Az igy nem hangzik rosszul de ha utanna 5evig nem kapsz egy vasatse az ugy gaz... raadasul 5evre meg is van kotve a kezed.
Fiat teepee mar nincs is a Fiat palettajan csak hasznaltak vannak a kereskedesekben! hasonlo dogok 3-3,5millio korul vannak azok azert evente nem veszitenek 1,5milliot az ertekukbol.... persze fugg attol is mennyire vigyazz ra a hasznalo!
Viszont ha olyan tanfolyamrol kapsz papirt amit a vegen alairasoddal is elismersz es egyszer kiderul, hogy kamu az egesz azert TE is nagyon csunyan megutheted a bokadat! Ezzel azert EN vigyazznek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!