Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki mi milyen tanfolyamot /...

Ki mi milyen tanfolyamot / szakmát ajánl?

Figyelt kérdés
Érettségim sajnos nincs, viszont érdekelne mi lenne a legjobb ötlet, amivel azért van esély valamit dolgozni is? Van némi megtakarított pénzem, és szeretném képezni magam. Sokat dolgoztam építőiparban, de a szellemi, szervezői munkák sem állnak távol tőlem. Igazából bármilyen ötletre vevő vagyok. (EUs pályázatírónak pl van értelme?)
2014. jan. 26. 09:58
 1/3 anonim ***** válasza:
68%
Elso lepes mindenkepp az erettsegi megszerzese. Ha megvan, tedd fel ujra a kedest.
2014. jan. 26. 10:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Regisztrálj be munkanélkülire, ha nincs most munkád. Vannak támogatott tanfolyamok. Hegesztővel, vagy vendéglátós szakmunkával és nyelvtudással pl. Németországban elhelyezkedni. A kiutazáshoz és induláshoz jó lesz az a tőke, amit most befizetnél önerőből.

Majd az ott keresett pénzből, újra tanulásba fektetni (pl akár érettségi és utána pályázatírás módszertani képzés is, vagy akár felsőoktatási szinten levelezőn, amihez kedved van és látsz esélyt arra, hogy a főállásod mellett tudod csinálni. pl IT programozás, pályázatírás, stb.) de nem biztos, hogy jobban fogsz vele keresni, mint szakmunkásként kint, de arra elég ehet, hogy melléktevékenységként folytatva a fizetésed megmaradjon, önfoglakoztatás révén referenciát szerezz a szakmádban.

amivel tovább növeled a kinti karrier lehetőségedet, már nem szakmunkásként is.

A megtakarításod utána újra befektetheted valamibe (pl. ingatlan, vállalkozás, alapítvány, értékpapírok, stb.)és így tovább tudod növelni a bevételeidet és nem kell hozzányúlnod a kinti "párszázas" havi fizetésedhez.

2014. jan. 26. 11:35
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Az érettségivel a bajom az, hogy túl sok időt venne most igénybe. Szeretném, de hogy éveket áldozzak rá úgy, hogy közben családfenntartó vagyok és nekem a közeljövőben kellene épkézláb megoldást találnom.

Jelenleg dolgozom egyébként, külföldön, de szerencsétlenségemre magyar főnököm van, így csodával határos lesz ha megkapom a fizetésem (általános probléma). Nem szeretném tovább folytatni ezt az egészet épkézláb szaktudás nélkül, ezért a hazautazás és az önképzés mellett döntöttem. Csak kellene egy irány. Legközelebb az IT áll hozzám, azon belül is a grafika, sok éve hobbi szinten foglalkozom vele.

Viszont ha vissza kell jöjjek külföldre, valami kétkezi szakma sem lenne rossz. :) Na jobban nem megyek bele az életembe, csak vázoltam a helyzetet.

2014. jan. 26. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!