Milyen tanfolyamot/szakmát érdemes tanulni egy 20 éves lánynak, hogy később meg is lehessen belőle élni?
Ha már belekezdtél, fejezd is be a sulit. Ha állami támogatásos képzésen veszel részt, akkor azért mert ez nekünk pénzbe volt, ha meg költségtérítésesen, akkor meg a szüleidnek tartozol ennyivel.
Meg egyébként is, ez az égvilágon semmire nem vezet. Attól, hogy elvégzed, még nem kell ebben a szakmában dolgoznod.
És mi lesz, ha pl. elkezded a kozmetikust, és kiderül, hogy az sem tetszik?
Szerintem butaságot írtál,mert az állami támogatásos iskolák nem csupán a Te pénzedet "érintik",hanem annak a majdani fizetését is anno,aki éppen végzi,hiszen tőle ugyanúgy legombolgatja az Állam bácsi az évek során majd az erre költött pénzt,szóval,aki támogatott sulit végez, az nem a Te,meg az én "vendégem".Ez egyébként ugyanolyan tévedés,mint az,hogy aki munkanélküli,az az állam "vérét" szívja.Számoljál már utána,hogy az az adómennyiség,amit tőled a béredből levonnak hónapról holnapra,azt adják neked oda t.k,mikor Gyes-re,táppénzre,stb-re mész,szóval ez olyan,mint valami "előtakarékosság",amit nem kérdeznek meg Tőled,hogy tetszik e,vagy sem.Azokkal van a baj,akik egyáltalán semmit nem fizetnek a "nagy közösbe",Te azok helyett fizetsz,nem azok miatt,akik vmi miatt nem fejeznek be egy "ingyen" sulit.
A válaszom a kérdésre ez:nekem 20 évesen fogalmam se volt róla,mit tanuljak,elmentem dolgozni,s mivel nem találtam a helyem,ezért elvégeztem néhány tanfolyamot (irodavezető,vagyonőr),és most tervezem egy eladói suli elvégzését,mert sokkal nagyobb a kereslet rá,mint az imént említettekre.Kozmetikusnak,fodrásznak akkor érdemes tanulnod,ha van már most ismeretséged,akikből aztán kialakíthatod a későbbiekben a saját vendégkörödet,ami akkor is jól jön,amíg alkalmazott vagy a szakmában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!