Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen tanfolyamot/szakmát...

Milyen tanfolyamot/szakmát érdemes tanulni egy 20 éves lánynak, hogy később meg is lehessen belőle élni?

Figyelt kérdés
Közgazdász szakos hallgató vagyok (2.éves) de rájöttem, hogy ez nem nekem való. És most tanulni szeretnék valamit, (nem fősulin,hanem valami tanfolyamon) és nem tudom, érdemes-e pl: kozmetikus vagy ilyesmibe belekezdeni. Ha nem, akkor mit javasoltok? Kinek mi vált be?
2008. nov. 8. 13:37
 1/3 anonim ***** válasza:
54%

Ha már belekezdtél, fejezd is be a sulit. Ha állami támogatásos képzésen veszel részt, akkor azért mert ez nekünk pénzbe volt, ha meg költségtérítésesen, akkor meg a szüleidnek tartozol ennyivel.

Meg egyébként is, ez az égvilágon semmire nem vezet. Attól, hogy elvégzed, még nem kell ebben a szakmában dolgoznod.

És mi lesz, ha pl. elkezded a kozmetikust, és kiderül, hogy az sem tetszik?

2008. nov. 8. 15:38
 2/3 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem butaságot írtál,mert az állami támogatásos iskolák nem csupán a Te pénzedet "érintik",hanem annak a majdani fizetését is anno,aki éppen végzi,hiszen tőle ugyanúgy legombolgatja az Állam bácsi az évek során majd az erre költött pénzt,szóval,aki támogatott sulit végez, az nem a Te,meg az én "vendégem".Ez egyébként ugyanolyan tévedés,mint az,hogy aki munkanélküli,az az állam "vérét" szívja.Számoljál már utána,hogy az az adómennyiség,amit tőled a béredből levonnak hónapról holnapra,azt adják neked oda t.k,mikor Gyes-re,táppénzre,stb-re mész,szóval ez olyan,mint valami "előtakarékosság",amit nem kérdeznek meg Tőled,hogy tetszik e,vagy sem.Azokkal van a baj,akik egyáltalán semmit nem fizetnek a "nagy közösbe",Te azok helyett fizetsz,nem azok miatt,akik vmi miatt nem fejeznek be egy "ingyen" sulit.

A válaszom a kérdésre ez:nekem 20 évesen fogalmam se volt róla,mit tanuljak,elmentem dolgozni,s mivel nem találtam a helyem,ezért elvégeztem néhány tanfolyamot (irodavezető,vagyonőr),és most tervezem egy eladói suli elvégzését,mert sokkal nagyobb a kereslet rá,mint az imént említettekre.Kozmetikusnak,fodrásznak akkor érdemes tanulnod,ha van már most ismeretséged,akikből aztán kialakíthatod a későbbiekben a saját vendégkörödet,ami akkor is jól jön,amíg alkalmazott vagy a szakmában.

2008. nov. 8. 17:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Na hát akkor először is. Költségtérítéses tanuló vagyok, levelező tagozatos. Dolgozom egy vámhivatalnál, irodai alkalmazottként, amihez mindössze egy számítógépkezelőire volt szükségem. 55.000. ft-ot keresek havonta, ebből fizet/ttem saját magamnak a költségtérítésemet.
2008. nov. 9. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!