Ki szeretnék menni külföldre dolgozni de idővel vinném a családomat is. Merre menjek?
Nagyon helyesen gondolkodol,hogy előbb család nélkül vágsz bele.Mi is így kezdtük.Előbb a párom jött ki Angliába,és amíg egyedül volt csak egy szobát bérelt,így tudott félre tenni pénzt.Mi 8 hónappal később jöttünk ki utána a gyerekkel,hisz addigra már nem ügynöki dolgozó volt,hanem bejelentett fix munkatárs lett(így egy ideig biztosítva volt az állása) Az ügynöki munkával az a baj,hogy egyik napról a másikra minden indok nélkül elküldhetnek a munkahelyedről,mert mondjuk a cégnek,vagy gyárnak nincs szüksége külső munkatársakra..
Persze azt hozzá kell tennem,hogy a párom folyékonyan beszél angolul,én nem de nem is kaptam munkát!!Szóval elkeserítelek,de nyelvtudás nélkül nem fogsz kapni semmilyen melót! Még takarítani sem fogsz tudni,hisz nem tudsz egy interjúra sem elmenni,nem fogsz tudni telefonon kommunikálni a munkaadókkal(mindig telefonon jelentkeznek először)Szóval ha nem tudod az ország nyelvét akkor neked ott sem lesz semmi esélyed!
Csak a többieket tudom isméteni. Nyelvtudás nélkül csak bukni fogsz (az oda-visszaút árát és azt az összeget, mely az alatt az idő alatt ment el szállásra, amíg munkát kerestél).
Arról nem is beszélve, hogy így teljesen kiszolgáltatott lennél. Jobb esetben nem kapnál munkát, rosszabb esetben pedig bacserkész a hozzád hasonló emberekre specializálódott maffia, akik azt mondják, hogy adnak munkát, te elhiszed, ők kivisznek a világ végére egy farmra, az útleveled elveszik és ott dolgoztatnak rabszolgaként, és pénzt nem csak silány élelmet kapsz...
Sehol sincs kolbászból a kerítés, sőt, a válság miatt már az ottani képzett emberek se mindig találnak munkát, egy megmukkani se tudó bevándorlóról nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!