Mennyi fizetésre számíthatnék kormánytisztviselőként?
Jogász diplomám van. Akkor az illetményalap x 3,1 lenne
kezdetben?
Figyelt kérdés
2014. jan. 24. 14:12
1/9 anonim válasza:
Kezdő jogász húgom bruttó 240-et kap a Kúrián.
2014. jan. 24. 14:23
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Én nem ragaszkodom hozzá, hogy jogásznak menjek, más kormánytisztviselői pozíció is jó lenne valamilyen állami szervnél, pl NAV, önkormányzat, hivatalok. Csak nem tiszta hogy számolják a béreket a gyakorlatban ezeken a helyeken.
2014. jan. 24. 14:51
3/9 anonim válasza:
milyen fokú és milyen nyelvből van nyelvvizsgád?
2014. jan. 24. 18:09
4/9 anonim válasza:
Nyelvpótlék is van, illetve az a fontos, hogy Pesten dolgoznál vagy vidéken.
2014. jan. 24. 18:10
5/9 A kérdező kommentje:
Angol középfokú C és francia alapfokú A típusú nyelvvizsgám van. Most néztem egy felsőfokú végzettségű (kifejezetten jogi egyetemet kérnek) hatósági ügyintéző állást a NAV hátralékkezelési osztályán ami érdekelne is, Budapestről van szó. Azt hallottam pl hogy a NAV- nál speciális bértáblája van de nem tudom mire számíthatok. Hogy az alapilletményx 3,1-es szorzó azt értem, meg a nselvpótlékra az alapilletmény 90%-át számoltam a két nyelvvizsgámra de ez igy nagyon kevésbek tűnik. Erre jön még valami, mennyi lehet a teljes bér? Azt jól tudom hogy ezek bruttó összegek ráadásul?
2014. jan. 25. 09:31
6/9 anonim válasza:
A nyelvvizsgánál az angol, németet, franciát fogadják el, de csakis akkor, ha C, szóval csak az angolt után kapsz pénzt, és az az illetményalap 60%-a. Legalábbis nálunk így van, a felsőfok a 100%.
Ezekkel együtt kb bruttó 180.000 Ft-ra számíthatsz, plusz évi bruttó 200.000 Ft cafetéria.
2014. jan. 25. 13:13
7/9 A kérdező kommentje:
A bruttó 180-at hogy számoltad, leírnád nekem? köszi
2014. jan. 25. 19:47
8/9 anonim válasza:
Szia. Az én számításaim szerint is kb. 181.000 bruttó. A honlapon fenn van az illetménytáblázat, e szerint számítottam ki, úgy, hogy területi szervet és 1 db középfokú nyelvvizsgát vettem alapul. Ez 118.000 nettóban. Hogy ehhez még jön-e valami, azt nem tudom..
2014. jan. 25. 20:54
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
Még egy kérdés: Ha eddig alkalmazottként összesen 7 éve dolgozom kft-nél munkaviszonyban, és idővel szeretnék elhelyezkedni a jogász diplomámmal közigazgatásban, akkor a besorolásnál szolgálati időbe beleszámít ez az idő is?
A törvény szerint én úgy értelemezem hogy nem, de több ismerősöm is mondta, hogy nekik mindent beszámoltak, pedig ők sem köztisztviselők voltak előtte. Most akkor hogy van ez, mire számítsak? A közig szervtől függ mit számol be, a jóindulatától függően akár bármit?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!