Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pincer szeretnek lenni, par...

Fallas kérdése:

Pincer szeretnek lenni, par ev mulva lesz benne jovo?

Figyelt kérdés

Na szoval 11 vagyok es vonz ez a szakma.

Leginkabb Angliaba vagy Nemtorszagba mennek. De akar ocenjaro is jo lenne.

Nyelvekkel hadilabon allok.

Angolbol 2-es vagyok, leginkabb a tanar es a folytonos fegyelmezes miaat.

Erdekelne a nyelv..de, mind1, jovore megyek gimibe.

Szeretnek meg orosz nyelvet is tanulni.

Sok minden akartam lenni mar, de mostmar eldontottem hogy szakacs vagy pincer.De inkabb pincer.

8-10 ev mulva szukseg lesz-e ra?

2014. jan. 22. 20:30
 1/6 Gábor t ***** válasza:

Csak külföldben gondolkozz, ha ezt a szakmát választod, ugyan is ma Magyarországon, nagyon sok vendéglátós helyen , nem értékelik a képzettséget, csak a minél olcsóbb munkaerőt.(sajnos, ez sok helyen meg is látszik :( )

Van egy sopronban 10 éve végzett ismerősőm, munkát bármikor kap, de normális fizetést nem igazán.

2014. jan. 22. 20:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezekre a szakmákra mindíg szükség lesz! A kérdés, hogy miért akarsz vendéglátózni? Biztos ez a szakma az ami igazán hozzád illik?

A nyelv nagyon fontos. Még fiatal vagy, kezdj el nyelveket tanulni, nem baj, hogy nem állsz jól belölle. Èn pl 2x megbuktam németböl, de annyi alapom volt, hogy kimenjek és kint vállalkoztam 7évig.

Az orosz jó nyelv, de mindenképp kellene angol, német. Ha szakács akarsz lenni akkor elengedhetetlen a francia.

2014. jan. 23. 07:46
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen, a vendeglatozas tuti hozzam illik.

Katona,programozo,epiteszmernok, ha jobban vegig gondolom egyiketse tdnam csinalni sokaig.

Jo kajak tarsasagaban (meg ha nem is eszek) meg mindig jol erzem magam :)

2014. jan. 23. 17:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Az egyik legstesszesebb meló a világon, de ha tetszik csak az számít.

Tanulj nyelvet angol, német

Alap francia is kell de az tényleg alap, csak az ételekhez és a konyhához kapcsolódóan kifejezéseket és szavakat kell tudnod.

Majd fejleszd magad ételkészítés terén, Magyarország nagyon el van maradva a gasztronómia terén. iskola szünetekben pedig jóhírü szállodákba menj dolgozni, megha kevesebb pénzt is kapsz mint pl egy balatonon lévö lángosos.

Célozd meg svájcot, ha oda kikerülsz és lenyomsz pár évet legyen a mester vizsgád a következö célod, ha az megvan bárhova felvesznek 3000 Euro a minimum amit megkapsz azzal a képzéssel.

Elönye, hogy szállodák adnak szállást is ingyen vagy kevés pénzért, egy csomó pénzt össze tudsz gyüjteni. emellett pedig képezd magad majd gazdaság , cégvezetés, marketing, számvitel területen stb...

Ha összejött 20-30 milla fektesd be vendéglátásba és nem lesz problémád.

Ez várhat rád ha a szakács szakmát választod és komoly célod van a következö 10évben.

2014. jan. 25. 15:41
 5/6 anonim válasza:

Ez egy nagyon jó szakma én is az vagyok és imádom, de jobb ha tudod hogy mik a rossz dolgok benne :)

1. Nagy valószínűséggel meg fogod utálni az embereket(sokan lenézik a pincéreket és úgy is bánnak velük mint egy rabszolgával...)

2. Nagyon stresszes, mert a vendégek is téged nyaggatnak a szakácsok is, a feletteseid is ...mindenki XD Ezt meg kell tanulni kezelni

3. A megjelenésednek mindig kifogástalannak kell lennie(frissen mosott haj, stb.) ez azért egy 14-16 órázás és 5óra alvás után nem mindig olyan könnyű :) bár elég viccesen hangzik

4. Igen itt nem 8 órás a munka idő hanem 12 alapjáraton de inkább több van h 24 órát egyben letrappolsz össz-vissz 1óra szünettel :/ és pár óra alvás után megint toppon kell lenned

5. A lábad visszeres lesz és a kezed is hamar be adja a kulcsot(de ez persze oda figyeléssel és krémekkel, gyógyszerekkel orvosolható, ha már az elején elkezded ezeket használni)

6.Párkapcsolatod csak szakmabelivel legyen, lehetőleg munka társaddal, majd megérted hogy miért.

hirtelen ennyi jut eszembe, viszont ha jó helyre sikerül kerülnöd, már pedig arra törekedj, hogy forgalmas helyen dolgozz, mert csak akkor éri meg, akkor a pénzed az nagyon jó lesz...persze nem a hivatalos ;) Hosszú távon ne nagyon gondolkodj ebben a szakmában, esetleg étterem vezető ként :)

Remélem segítettem kicsit és nem riasztottalak el, én minden hátul ütője ellenére szeretem ezt csinálni, persze nagyon sok múlik a csapaton amiben dolgozol :D

2014. febr. 3. 18:00
 6/6 anonim válasza:
Semmiképp ne menj pincérnek, a legszarabb munkák egyike. Ne akarj egy szär csicskás lenni!!!
2014. ápr. 26. 05:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!