Calvin Broadus kérdése:
Vegyészmérnök vagy mérnök informatikus keres jobban?
Figyelt kérdés
és melyikkel könnyebb elhelyezkedni? pl. gyakornokként melyikkel lehet hamarabb állást találni?2014. jan. 21. 22:20
1/4 anonim válasza:
Amelyik jobban érdekel...Én informatikai középiskolába jártam, a legjobb suliba az országban, de utáltam mint a sz*rt, aki imádta az gyorsan el tudott vele helyezkedni, engem a közgazdaság érdekelt, és láss csodát én is gyorsan el tudtam vele helyezkedni.Ha jó vagy egy szakterületen akkor a fizetésed is jobb mint az átlagosoknak, vagy azoknak akik kényszerből tanulták.
2/4 anonim válasza:
Nem vagyok naprakész a vegyészmérnökökkel kapcsolatban mert mérnökinfóra járok egy átlagos egyetemre. Nem igazán kerestem gyakornoki pozíciót mert addig még van egy évem, de a különböző cégek rendszeresen állítanak fel standot az iskola épületében és szórólapokat osztanak az aktuális munkákról. Nem terveztem hogy dolgozom de egyik nap olyan jó ajánlatot nyomtak a kezembe hogy el kellett fogadnom. Mondtam hogy még nem tartok a szakmai gyakorlatnál így diákmunkásként vettek föl egész szép fizetésért, igaz hogy egyetem előtt már volt 3 év szakmai tapasztalatom.(most egy havi fizetésemből ki tudom fizetni az egész éves tandíjat)
3/4 anonim válasza:
Ha ez a fő szempont, akkor informatika. A diákszövetkezetek tele vannak olyan állásajánlatokkal, amihez pl. programozói ismeret kell, sokaknak már azelőtt megvan a fix állásuk, hogy elvégezték volna az egyetemet. Ez a vegyészmérnök-képzésről nem annyira mondható el. Eddig csak elvétve láttam szakmába vágó diákmunka-ajánlatot. Gyakornoki hely tekintetében kb. ugyanott áll a kettő, nincs gond a szakmai gyakorlati hely találásával.
Elhelyezkedni mindegyikkel el lehet ha már megvan a diploma, de pusztán anyagi szempontból a mérnökinfó szerintem jobb, a diákévek alatt legalábbis mindenképp.
-egy vegyészmérnök-hallgató
4/4 anonim válasza:
Vegyészként szerintem érdemesebb külföldre menni. Félre ne érts, nem akarok senkit erre buzdítani, de megtérülés szempontjából többszörösen jobb esélyekkel indulsz mondjuk Németo., Franciao., USA.ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!