Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen nehéz? 22 éves...

Miért ilyen nehéz? 22 éves dolgozni akaró lány vagyok, igaz, középfokú végzettségem van csak, de semmilyen irodai munkát nem találok!

Figyelt kérdés

Budapest vonzáskörzetében lakok ( Sződliget ) és ha találok is olyan pozíciót amire megfelelnék, arra még egy választ sem kapok. Van munkatapasztalatom, pénztárosként dolgoztam 2 évig, tehát már pályakezdőnek sem számítok. Diákmunkásként sokat dolgoztam irodán, de sajnos ez is édes kevés.

Szeretek dolgozni, akarok is, de nehéz találni !

Sosem zavart a túlóra sem, vagy hogy haza kell hoznom a munkát...

Van valami jó tippetek, mit tudok még tenni?

Más is van ilyen iszonyat helyzetben?

2009. dec. 2. 15:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Igen, és szintén 22 éves lány vagyok, csak pályakezdő.Én sem találok semmit, Békéscsaba környékén sincsen semmi.Én is vendéglátásban dolgoztam 3 nyarat :(
2009. dec. 2. 16:02
 2/14 anonim ***** válasza:
Gondolom azért is nehéz,mert irodai munkára bőven van konkurencia.Az igazság az,hogy nem csak irodai munka létezik,és bizony ha már oda alkalmaznak embert akkor meg is válogatják ki az alkalmasabb..Ilyenkor számít az iskolai végzettség,a gyakorlat..Minél több hozzá kapcsolódó végzettséged van,annál több esélyed is lesz...Nem beszélve arról,hogy általában ilyen helyekre is ismerős,rokon megy...
2009. dec. 2. 16:16
 3/14 anonim ***** válasza:
a legtöbben az életrajzukkal szúrják el a jelentkezést, szarul írják meg, és érthető, hogy nem kapnak választ.
2009. dec. 2. 16:21
 4/14 A kérdező kommentje:

Először is köszi a válaszokat!

Utolsónak meg annyit, h mondasz valamit, de én úgy érzem, hogy jól csináltam mindent. Rengeteget utána jártam, hogy mit hogyan kell írni, de tényleg ha nincs ismerős...

Nehéz dolog ez...

2009. dec. 2. 16:24
 5/14 anonim ***** válasza:

"Kapcsolati tőke."

Ha mindig a legalkalmasabbat vennék fel, az egy ideális világ lenne. Ez nem az, ez csak "olyan, amilyen".

Ettől függetlenül jobbak az esélyeid, ha jó az életrajzod, a fellépésed és általában fejlett az egyéniséged. Ezeken lehet javítani, segíteni, fejleszteni. és ha éppen nem jelentkezik senki az adott céghez, aki valakinek a valakije, akkor akár be is kerülhetsz! ;)

2009. dec. 2. 16:25
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi, ez építő jellegű hozzászólás volt ;)
2009. dec. 2. 16:31
 7/14 anonim ***** válasza:

"de tényleg ha nincs ismerős.."

igazából ezt bírom a legjobban, hogy manapság mindenki ezt magyarázza be magának:)

figyu gondolkozz kicsit, ha olyan szakmában jelentkezel amihez nem kell semmi szakképzettség, betanítható munka, amire ezer alkalmas ember van aki jelentkezik is, akkor leosztva eléggé kevés az esélyed, ha nincs valami különlegességed. de valóban egy ilyen munkahelyre ahol 30 emberből választanak ki 1-et ott lehet jól jön az ismerős. De akinek rendes szakmája van és tapasztalata is, annál azé nem felt így megy.

2009. dec. 2. 16:32
 8/14 A kérdező kommentje:
Akkor mégiscsak jól jön az az ismerős :)) De köszi a hozzászólást ;)
2009. dec. 2. 16:34
 9/14 anonim ***** válasza:
Miért csak irodai munkát szeretne mindenki? Annyi minden van még, amit lehet csinálni. Én azt javaslom, hogy probálkozz más területen is.
2009. dec. 2. 22:45
 10/14 A kérdező kommentje:
Hogy miért is? Dolgoztam élelmiszer boltban, sörözőben pultosként. De valahogy nem éreztem otthon magam ezekben a szakmákban ( de szerettem csinálni!! ) Vagy esetleg van valami ötleted kedves utolsó válaszoló? :)
2009. dec. 3. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!