állami hivatalba megyek állásinterjúra, milyen kérdésekre számítsak?
Interjúztató: "Benne van-e a tízmillió polgártársa folytatólagos jellegű, és kíméletlen lehúzásában?"
Te: "Háááttt, ha jóóóól megfizetnek..... az anyám is eladom..."
köszi, de valami építő jellegűre gondoltam.
:)
# 3
"kormanypartokat"
Mióta van többpárti kormány napjainkban Magyarországon?
# 2
Nem tudom, milyen munkakört jelöltél meg, de nyilván megnézik majd, mennyire vagy kompetens a szakmádban. Én átnézném az aktualitásokat (szakmám szerint), és hogy mire lehet vajon szükségem a betölteni kívánt munkakörben.
kérdeznek néhány általános dolgot pl. előző helyről miért jöttél el, mik a terveid stb., esetleg némi szakmai kérdés is lesz, de nem mennek túlzottan bele, mert két dologgal biztosan tisztában vannak:
- magánszférában dupla a bérezés
- droid munka (mondjuk a magászektorban is), tehát ha a jelentkező értelmes és egy picit legalább dolgozni is akar, akkor be tudják tanítani az adott munkakörre, az meg pont elég
Persze ez az adott munkakörtől, szervtől függ...
Nem lesz más mint egy privát / maszek vagy épp multi cégnél...
Ha már behívnak nyilván a végzettséged illeszkedik a betöltendő álláshoz. Szedd össze az eddigi munkatapasztalataidat, ha nyelvtudást is említettek kritériumként, akkor gyakorolj rá kicsit, kérdezhetnek 1-2 dolgot.
Ezen kívül szerintem még a nézz utána a szakma közelmúltbeli változásainak (jogszabályok, rendszerek, elintézési módok, módosítások, bármi), a hatáskörödbe tartozó elintézési módoknak, kormányhivatalok jellemzésének és szerepeinek, az EU működésének, érintő jogszabályoknak.
Készülj fel a kérdésre, hogy van-e gyereked, vállalnál-e gyereket 5 éven belül. Mi a motivációd, miért oda jelentkeztél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!