Diplomás közalkalmazottként pályakezdőként tényleg ilyen siralmasan fizetnek?
Ha sikerülne a diplomámmal elhelyezkedni, akkor is csak 84 ezret kapnék?
Ha meg nem vesznek fel csak a középfokú végzettségemmel, akkor 74-et?
Ezért diplomázni, tanulni sem éri meg...
Ráadásul ahová úgy volt hogy felvesznek leépítés van, ha fel is vennének 2-3 ember munkáját végezhetném ennyiért...
"Apuci, egyszer sétálj be egy ipari konyhára, ahol valóban főznek és akkor átgondolod te még ezt. "---pont ezt mondom, elég gyakran besétálok ezért is látom, nem kislány feladat, tehát elbuknál benne!
Mennyi idő amíg a párodnak összerittyentesz egy rántottát, virslivel reggelire, ebédre gyümölcslevest (még magozni kell) sült krumplival és filézett csirkecombbal (krumplipucolás, csontozás), estére pedig előkészülsz a vacsihoz.
Az így kapott időt szorozd be 150-el, ennyi munka jut egy közalkalmazottra, ekkor még a takarítást mosogatást, árubevételezést még ne mis vettük figyelembe.
Ellenkeznék azzal, hogy az egészségügyben az irodisták nem csinálnak sz.rt se, én irodában dolgozom kórházban.
Mondjuk én fehérköpenyes irodista vagyok, betegek közt dolgozom és a többség nővérnek hisz, valószínűleg az átlagember nem rám gondol hanem az igazgatósági fenéknövesztőkre - ők tényleg úgy néz ki nem csinálnak semmit.
Akárhányszor arra járok megy a pletyi, kávé, ráérnek órákig a mi folyosónkon lébecolni, a beteg ismerősnek darabolni az almát, a látszatra se adnak mert akárhányszor kell bemennem hozzájuk játszanak, facebookoznak, sütireceptek a nyomtató mellett, vidám röhögés..
Ahogy a kérdező írta nem magukon spórolnak hanem a tényleg dolgozókon... oldja meg a műtétet az orvos ügyelet után, minek annyi szakképzett nővér jó lesz a segédápoló is... mi is régen osztályonként 2-4-en voltunk, most meg profil szerint összevonva, egy ember több osztályt is csinál és a járóbetegeket is, a kevés orvos és nővér miatt az ő dolgukat is én intézem, olyanokat amihez nincs kompetenciám, de mégis rámbízzák.
Ráadásul egyes osztályokon új irodások jönnek-mennek akik azt se tudják mit kell csinálni de őket is bedobják a mélyvízbe, aztán csodálkoznak hogy miért van még a beteg gyógyszerelése is elrontva. Talán mert nem az amúgy eladó/történész ki tudja mi Katikának kéne kiírni a lázlapra?
Ha valaki nem tudja tartani az iramot kirakják, felvesznek újat akit minimálbérért agyonterhelnek, ha nem bírja ismét újak jönnek..
A beteg meg ideges mert rossz az ellátás, várni kell a papírra...
És a nővérhiány miatt ugyanez a nővéreknél, a szakképzetlen segédnővéreknél még én is többet tudok, értem én hogy nincs utánpótlás, de borzasztó hogy az utcáról kell embereket felvenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!