Hogyan írjak önéletrajzot úgy, hogy még sehol nem dolgoztam?
Mármint, hogy ilyenkor miket írjak bele? Mit tanultam/mit tanulok/nyelvtudás, oké, de ezen kívül?
Bocsánat, ha rossz a kategória.
Az amerikai típusú önéletrajzot a következő séma szerint hozhatjuk létre
Személyes adatok
Vezetéknév és utónév
Cím – cím, amelyre szeretné, hogy megérkezzen a potenciális munkáltató döntése (állásinterjúra való meghívás, elutasító válasz stb.)
Telefon – telefonszám, amelyen mindig elérhető
E-mail cím
2. Iskolai végzettség
kezdje a legutolsóval (egyetem, főiskola, középiskola)
a tanulmányok kezdete és befejezése, az oktatási intézmény neve és székhelye, szakosítás, valamint a végzettség típusa (államvizsga, érettségi bizonyítvány, diploma...)
3. Szakmai tapasztalat
kezdje a legutolsóval
foglalkozás kezdete és befejezése, a munkáltató neve és címe, a pozíció pontos megnevezése, a munkakör tömör leírása – feladatkör, főbb tevékenységek; az Ön által vezetett legfontosabb projektek
4. További képzések
átképzés, elvégzett kurzusok, tanfolyamok, tréningek, amelyeken való részvételét bizonyítvánnyal vagy bizonylattal tudja alátámasztani
a tanfolyam, illetve átképzés kezdete és befejezése, ennek pontos megnevezése, az intézmény neve és a hely, ahol mindez lezajlott
5. Nyelvismeretek
a beszélt idegen nyelvek felsorolása és a tudásszint megjelölése
6. Egyéni készségek
Jogosítvány – annak típusa
Gépírás
Számítógépes ismeretek – minden számítógépes program, amelyet kezelni tud a megfelelő tudásszint megjelölésével (alapismeretek, felhasználói szint, adminisztrátori ismeretek)
Közgazdasági ismeretek – könyvelés és pénztár vezetés
Érdeklődési területek
kedvtelések, önkéntes tevékenység, klubokban, egyesületekben, társulásokban, érdekszervezetekben levő tagság és sok más egyéb elfoglaltság
Referenciák
olyan személy elérhetőségei, aki referenciát tud nyújtani Önről
Hely, dátum, aláírás
és ne ird azz hogy nem dolgozat még, hanem hogy pályakezdo vagx...esetleg edeklofj utana a start kartyanak, ha igényelhetsz tuntesd fel, mert ha kol tudom 6 honapig nem kell utanad a munkaadonak fizetnie.
utolso voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!