Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Két munkalehetőség közül...

Két munkalehetőség közül tényleg csak a fizetés alapján kell választani?

Figyelt kérdés
Párom nagyon erre ment rá, hogy azt kell választanom, ahol több a pénz. De ha nem annyira jelentősen több, tehát mondjuk nem havi harmincezrekről van szó, akkor is ? Nincsenek más szempontok?
2014. jan. 3. 13:57
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Elhelyezkedés. Melyik van közelebb

például.

2014. jan. 3. 14:00
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Te tényleg felnőtt vagy?

Nyilván, ha az a pár ezer különbség elengedhetetlenül szükséges a családi kasszához, akkor a jobban fizetőt választja az ember,

de

más esetben sokkal bonyolultabb.

-Melyik munkahelyen tudom jobban elképzelni magam?

Melyiknél nagyobb az esélye, hogy tartósan bírni fogom?

-Előmeneteli lehetőség?

-Elhelyezkedés, megközelítés, utazási idő?

-Leendő munkatársak? Munkakörnyezet?

-Családbarát munkahely?

....

lehetne még sorolni...

2014. jan. 3. 14:01
 3/9 anonim válasza:
100%
De, vannak más szempontok is. Pl. hol van a munkahely? Mennyi ideig tart az odaút/hazaút? Mivel tudsz közlekedni? Kocsival? Tömegközlekedéssel? A munkáltató fizeti a bérltetet? Van üzemanyag-hozzájárulás? Nem utolsósorban: melyiket csinálnád szívesebben?
2014. jan. 3. 14:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
az én férjem tavaly került ilyen helyzetbe, mindkét helyről őt keresték. A kettő között van kb 200 méter távolság, munkaidő ugyanaz, az egyiken főnök lett volna, havi 30ezerrel több fizuért, de nem ezt választotta. Pedig nem jött volna rosszul, de annyit meg nem ért volna, hogy ne szívesen csinlája.
2014. jan. 3. 14:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A hely valóban nagyon fontos, hiszen egy tízezer forinttal magasabb bérért havi húszezer forintos benzinköltséggel nem éri meg bejárni. :)

Az is számít, mennyire vagy jó az adott területen, mennyire végzed szívesen a munkát, hiszen így nagyobb esélyed lehet előrelépésre, így magasabb bérre is, mint egy olyan helyen, ahol a kezdő bér magasabb ugyan, de undorral jársz be. Tehát hosszú távon ez is jelenthet anyagi különbséget!

2014. jan. 3. 14:07
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok más szempont is közrejátszik, pl az hogy TE mit szeretnél csinálni???
2014. jan. 3. 14:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Személy szerint nekem az előrelépési lehetőség a legfontosabb, mindamellett, hogy van egy alapvető igényem a munkahely minőségére és közelségére.

Ezért választottam a mostanit, noha 60 ezerrel kevesebb nettót fizet, mint a másik, amiből viszont nem lenne soha előremenetel.

2014. jan. 3. 15:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez így túl kevés információ. De az előrelépési lehetőségre ne adj, azt mindenhol megígérik, aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem.

Én mind a két munkahelyemen úgy jártam. Az elsőn megígérték, sosem kaptam másik állást, csak a csókosok juthattak előrrébb.

Sőt, elmentem szülni, ki is rúgtak, pedig még gyed alatt is továbbképzésekre jártam. A sors fintora, szinte egyidőben vettek fel 2 helyre, de mind a kettő határozott időre szólt volna. A távolság nagyjából ugyanannyi, fizu ugyanannyi. Az egyik egy nagy multinál, a könyvelés egy bizonyos szelete, a másik egy kisebb cégnél, mindent nekem kellett volna csinálni. Ez utóbbitól kicsit tartottam is, mert még nem csináltam komplex könyvelést, bár ott volt a főkönyvelő, ketten csináltuk volna. A másiknál viszont égre-földre esküdöztek, hogyha lejár a szerződésem, sok más lehetőségem lesz. Ezt választottam, megbántam. Természetesen valóban sok helyet hirdettek, sehova nem vettek át, mert az én helyem megszűnik, és pár hónapra már kit talál helyettem. Most meg viszik az egészet Pestre.

Szóval a másikat kellett volna választanom, ott lett volna egy komplex könyvelési tapasztalatom, amivel könnyebben el tudnék helyezkedni.

Szóval szerintem azt válaszd, amelyikben szakmailag jobban tudsz fejlődni, amelyik jobban mutat az önéletrajzodban, hogy a jövődre is gondolj.

2014. jan. 3. 19:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Van: a "párod" hol akarja hogy dolgozz?
2014. jan. 4. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!