Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy és mikor jöttetek rá, ha...

Hogy és mikor jöttetek rá, ha rájöttetek, hogy mivel szeretnétek foglalkozni? 16/l

Figyelt kérdés
5 évfolyamos nyelvi gimibe járok és most vagyok másod éves.Tehát van másfél évem eldönteni , hogy mivel szeretnék foglalkozni.Azt vettem észre,hogy akik kicsi koruktól kezdve tudják mik szeretnének lenni azok sikeres karriert futnak be.Ezért gondoltam,hogy jobb,ha minél előbb jövök rá.Tudom lehet , hogy rájövök és tévedek,de jobb tévedni mint vakon menni.Azt talán tudom,de abba se vagyok biztos ,hogy felső oktatásba tovább szeretnék tanulni.

2013. dec. 31. 19:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem 20 evesen se volt rola fogalmam. Elkezdtem dolgozni, de parszor kellett helyettesitenem a penzugyon. Amikor valaki felmondott, a penzugyi igazgato mondta, hogy engem akar a poziciora, mert jol es pontosan dolgozok. Ott tetszett meg, mar munka kozben kezdtem el tanulni es eleg jol alakult a karrierem.
2013. dec. 31. 19:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Én ezt még nem figyeltem meg, hogy sokkal sikeresebbek. De amúgy van benne valami. /több idejük van képezni magukat/

Nekem meg tesómnak valahogy mindigs egyértelmű volt, hogy milyen irányba megyünk. Körülüttünk minden vagy szám.tech.-el vagy valamilyen mérnök volt. /tehát műszakis környezet/ Így ezt láttuk. Mikor tesóm választás előtt volt tudta melyik településre akar menni illetve azt tudta, hogy erektronikával akar foglalkozni. Ő most végez.

Én meg valahogy kiskoromba már ráéreztem, hogy mit hogy kell csinálni /lehettem olyan 4 éves mikor ismerősöknek magyaráztam, hogy ezt itt kell azt ott kell meg mikor valamit félre csináltak és nem tudták, hogy mi van én csináltam meg nekik :D/

Aztán mikor középsulit kellett választani anyáék azt mondták, hogy helybe kell maradnom, hiába nem akartam. Itt volt kereskedelmi szakközép és inormatika szakközép én meg úgy voltam, hogy inkább informatikát tanulok. Aztán benne ragadtam.

De az esetek túlnyomó többségében mindketten pozitív visszacsatolást kapunk.

2013. dec. 31. 19:46
 3/10 anonim válasza:
Én 20 évesen sem tudom mi akarok lenni.
2013. dec. 31. 20:11
 4/10 anonim ***** válasza:
16 éves lehettem körülbelül. Addigra már sok elképzelésem volt, sebész, pszichológus, viszont rájöttem ,hogy a biosszal nem leszünk jóban, ezért hagytam ezeket. Aztán ott volt a matek, amiből világ életemben 3-as voltam, de semmit nem is tanultam, óra előtt másoltam le a házit. De rájöttem, hogy érdekel, meg szeretek problémákat megoldani, tehát már elkezdtem házit irni és simán ötös lettem a következő év végén. Fizikával is ugyan ez volt a heylzet, csak még a tanár is rossz volt. Aztán jött egy új tanár, és elkezdett az is érdekelni. Nagyfaterom műszaki egyetemen volt tanár, tehát ez is közrejátszott szerintem, de végül úgy döntöttem, hogy gépészmérnöknek megyek. Idén fogok végezni és megyek műszakira :D
2013. dec. 31. 20:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Már ötévesen szétszedtem a távirányítós autót és szinte mindent ami mozgott mert kíváncsi voltam hogyan működik de akkor még fogalmam sem volt a pályaválasztásról. Olyan 15 éves korom körül tudatosodott bennem hogy villamos vagy gépészmérnök szeretnék lenni de szülői nyomásra mérnökinformatikus lettem amit megbántam mert utálok naphosszat asztalnál ülni és programozni, ezért diploma után több munkahelyről is kirúgtak. Végül egy autógyárnál kötöttem ki ahol áramköröket fejlesztek. Alapvetően ezt villamosmérnökök végeznék csak jó lett a felvételi tesztem. Néha úgy kíváncsiságból körbenézek a gyárban, azon gondolkozom hogy el kéne végezni egy gépészmérnökit(levelezőn) és jobban megtanulni németül.
2013. dec. 31. 20:47
 6/10 anonim ***** válasza:
úgy kb 6 éves korom óta tanár szerettem volna lenni, de 19 évesen egy hónappal a pályaválasztás előtt rájöttem,hogy ez talán mégsem olyan szép életút, így közgázra mentem, amiben sokkal több lehetőség van. fejest ugrottam erre a pályára, de nem bántam meg, nagyon szeretem a munkámat
2014. jan. 1. 13:31
 7/10 anonim ***** válasza:
24 vagyok, de még most se tiszta, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Túl sok minden érdekel, és nem szeretnék csak 1 dolognál leragadni.
2014. jan. 5. 18:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Én 25vagyok,engem is többminden érdekel,szeretném magam minél több helyen kipróbálni.És mivel mindig is több minden érdekelt,ezért az egyikbe vágtam bele a sok közül,bár az nem túl jövedelmező sajnos..Eyébként én is ezt látom sok esetben,hogy aki kezdetektől fogva tudja,mivel akar foglalkozni és tudatosan így tervezi az életét,az valóban sikeresebb lehet,de sokminden múlik a szerencsén is,sokszor váratlan helyzeteken.
2014. jan. 5. 21:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:) Úgy döntöttem,hogy diák munkát vállalok,gyűjtöm a tapasztalatot és nyitott maradok minden irányba.Meg az sem árt,ha jók a jegyeim :)
2014. jan. 5. 22:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem 26 éves koromig fogalmam sem volt. Szülői nyomásra nyelvtanár képzésre mentem, amiben viszont egy percet se dolgoztam, helyette bekerültem egy pénzügyes területre, mert szerencsém volt és jól sikerült a felvételim. Mivel elég komolyan hangzó pozícióig küzdöttem magam 5 év alatt, ezért ezt már egyáltalán nem szeretném itthagyni, de szerencsére a gyerekkori kedvencem, az informatika egész jól ötvözhető ezzel, úgyhogy levelezőn infót végzek, közben gyűjtöm a pénzügyes éveket és próbálom úgy alakítani, hogy a kettő szakma határára kerüljek mire végzek.
2014. jan. 13. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!