Egy fiúnak milyen fajta munkákat ajánlotok?
Az idegenforgalomtól tök függetlenül szerintem bejárhatod a képességeid alapján azt az utat, amit én.
Először végezz el egy egyetemi idegennyelvi alapszakot. Anglisztika, germanisztika, romanisztika, szlavisztika. Ezekből olyat válassz, amit kevesen beszélnek (szóval ne angolt és ne németet). Pl. olasz, spanyol, francia, orosz, szerb, szlovák, cseh, lengyel szakok közül valamelyik, stb.
Végezz el egy ilyen 3 éves alapszakot és közben tanulj meg két szakkal kapcsolatos nyelvet középfokon. Mondjuk ha orosz szakra mész, akkor tanulj meg oroszul és lengyelül. Vagy ha spanyolra mész, akkor meg spanyolul és olaszul.
Ezután végezz el egy pénzügy-számvitel alapszakot. Ez 3,5 év, de már elkezdheted a nyelvi szakod utolsó évében (tehát a kettő szakra 1 évig párhuzamosan járnál), mint én, hogy 1 évet spórolj és ne 6,5, csak 5,5 évet legyél egyetemen. Vagy még jobb, ha 2 évig csinálod együtt a nyelvit és a gazdaságit, mert úgy lesz 2 diplomád 4,5 év alatt. Én ezt nem vállaltam be, de te megteheted.
A végére egy olyan 2 diplomás pénzügyes szakember lesz belőled, aki beszél minimum 3 idegen nyelvet (angol és/vagy német és a két másik nyelvi alapszakodhoz kötődő és egyetemen megtanult nyelv) és felveszik bárhová könyvelőnek, de elmehet dolgozni bankba és úgy általában rengeteg pénzügyi és gazdasági pozíció betöltésére alkalmas akár nagyon jó kezdőfizetéssel, ami később még magasabb lesz. Én is ugyanilyen szinten voltam matekból, mint te, azért is mondom, hogy képes vagy rá. A pénzügyön kb. az kell amit leírtál hogy te is tudsz, meg még heti 1 óra különtanár maximum.
A mesterszakot én évekkel később, munka mellett kezdtem el és azt is befejeztem, de nem szükséges egyből a mester elvégzése ahhoz hogy legyen jól fizető munkahelyed.
Épp, hogy négyes? Te miről beszélsz? :D
Én gimiben végig kettessel bukdácsoltam matekból és így lettem pénzügyekkel foglalkozó szakember, akinek pénzügy-számvitel diplomája van.
A lényeg, hogy mennyire kapcsolsz rá. Gimiben én is tojtam bele magasról a matekba és csak később jöttem rá, hogy kelleni fog a munkámhoz.
Vegyél egy "Analízis" című könyvet 1000-2000 forintért. Ez a tantárgy az, amivel az 1-2. évben a pénzügy számvitelesek foglalkoznak matekként. Nagyon könnyű, főleg az alapvető számolási feladatokra és a józan paraszti észre épül az egész tantárgy. A pénzügy-számvitel nem egy villamosmérnöki, vagy járműmérnöki szak azért.
Nem, nem szükséges a szlavisztika diploma. Ha valaha is szükségem volt az ott szerzett nyelvtudásomra munkánál, sosem azt kérték hogy villogjak a szlavisztika diplomámmal, hanem hogy tudjak értelmesen megszólalni oroszul és szlovákul. Ha ez utóbbi megvan, akkor nem kell a plusz diploma egyáltalán. Nekem csak azért van, mert az első felvételi idején nem tudtam mi akarok lenni, így orosz szakra mentem. És később jött a pénzügy-számvitel ötlete, de akkor már nem volt szívem abbahagyni az oroszt, inkább megcsináltam mindkettőt. Én is csak 20 éves koromra tudtam pontosan, hogy mi akarok lenni, már elsős egyetemistaként, szóval nem vagy lemaradva, van még egy kis időd.
Ha lenne egy jó helyen szerzett pénzügyes-számviteles (könyvelői, stb) diplomád és beszélnél tényleg 4 idegen nyelven normálisan, akkor kb. az egész világ kitárulkozna előtted. De Európa mindenképpen!
A nyelvtudás ku.rva sok területen utakat nyit neked az életben, ebből a munka csak egy dolog, szóval csak megerősíteni tudlak abban, hogy az angol-német-orosz-lengyel kombóval a létező egyik legjobb irányba viszed az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!