Valaki fel tudja sorolni a bankon belüli pénzügyi munkaköröket?
Egy hónapja már felsoroltam. Milyen a tanulmányi átlagod? Van egyáltalán esélyed megfelelő képzésre bejutni, vagy csak fejben szeretnél a bankszektorban dolgozni?
Vásárold meg a Bankárképző Bankszakmai alapismeretek c. "dobozát". Azt olvasd el, tanuld meg, ez már egy átfogó,alapszintű rálátást ad ezekre a dolgokra. Ha túl nehéznek találod, akkor viszont keress magadnak más karriercélt.
Akkor jó irányba haladsz, de ne rohanj ennyire előre. Sok minden változhat még, mire egyáltalán leérettségizel.
Közgazdaságtant olvasgass, makro- és mikroökonómia könyveket szerezz be - ezek eléggé alapolvasmányok, ha ilyen területen szeretnél egyszer dolgozni. Olvasd el őket, hogy tényleg érdekel-e. Lehet, hogy unalmasnak fogod találni.
Más tollával nem illik ékeskedni - így apád fizetésével sem illik dicsekedni, ezt tanuld meg.
Kérd meg, hogy vegyen szakkönyveket neked, amiből az alapokat meg tudod tanulni. A matekkal óvatosan, hatodikban még én is kitűnő voltam, aztán gimnáziumban már nagyon nehezen ment, egyetemen pedig vért izzadtam vele. Amit most tanultok, az még semmi. Lapozz át egy nyolcadikos könyvet, vagy egy Calculus-ról szólót. Azt biztosan fogsz tanulni, ha ilyen pályára készülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!