Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Nem a munkaköri leírásomban való munkát akarják velem elvégeztetni.
Semmit. Megszoksz vagy megszöksz...
Sajnos ez nálunk úgy működik, hogy kiállhatsz a jogaidért, de akkor talál helyetted mást, aki nem fog, és megcsinálja.
Márhogy többletmunkát akar végeztetni?
Milyen munka?
Én még nem láttam olyan munkaszerződést, amiben nem szerepel ez a mondat:
"Köteles elvégezni ... valamint minden olyan tevékenységet, melyre a felettese utasítja és nem ütközik jogszabályba...."
Vagy megcsinálod vagy felmondasz, olyan sok választási lehetőség nincs. De ha új hely után nézel arra számíts hogy a munkaköri leírások szinte mind úgy végződnek hogy minden egyéb közvetlen felettese által rád bízott feladatot is meg kell csinálni.
Én szerződésemben nincs is munkaköri leírás csak az hogy a törvényeket és biztonsági szabályokat betartva minden rám bízott feladatot a legjobb tudásom szerint el kell végeznem.
Részlegvezető vagy? Ez komoly?
Ez esetben nem tudom mi a bajod a takarítással, kiadod simán az egyik beosztottadnak feladatként és ennyi volt! Ezen parázol be ennyire? Beosztottaknak azért mert szólni, ne piszkítsanak a székedbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!